Šport
28 ogledov

Boleč poraz aktualnih prvakov

washington capitals nhl Profimedias
Onstran Atlantika, v severnoameriški hokejski ligi NHL, sta bila ponoči na sporedu le dve tekmi.

Zmage sta se veselili domači ekipi. Washington Capitals so s kar 7:1 odpravili Pittsburgh Penguins. Sanjski večer je imel Lars Nicklas Bäckström, ki je vpisal kar pet točk, zadel je dva gola ter s podajami sodeloval pri še preostalih treh zadetkih.

V Washingtonu je bilo vse v znamenju dvojice Bäckström - T.J. Oshie. Dva gola je prispeval tudi Oshie, ki je vsega skupaj končal s štirimi točkami na računu, saj je bil podajalec tudi pri dveh zadetkih. Washington je pred začetkom druge tretjine vodil že z razliko 4:0, v prvi tretjini sta zadela Oshie in Bäckström, v drugi tretjini se je na seznam strelcev vpisal Dimitrij Orlov. V zadnji tretjini pa so zadeli še Justin Williams, Aleksej Ovečkin, izid pa je postavil Bäckström. Častni zadetek za aktualne lastnike prestižnega Stanleyjevega pokala je prispeval Phil Kassel.

Tekma v Calgaryju v kanadski provinci Alberta se je končala po rednem delu. Češki reprezentant Michael Frolik je razveselil navijače domačega kolektiva, ko je zadel v prvi minuti podaljška za zmago Calgary Flames z 2:1 proti Arizona Coyotes.

Liga NHL, izidi:

Washington Capitals - Pittsburgh Penguins 7:1
Calgary Flames - Arizona Coyotes 2:1 (podaljšek)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.