Slovenija
49 ogledov

Boleča izguba za ljubljanski živalski vrt

Žurnal24 main
Iz ljubljanskega živalskega vrta prihaja žalostn novica. Poslovil se je Gal.

"Z vami smo delili veliko lepih novic, veliko rojstev mladičkov in njihovih vragolij … Danes pa moramo z vami deliti tudi bolečo vest. Poginil je naš ljubi žirafec Gal," so zapisali na svoji Facebook strani. 

Šestnajstletni žirafec je poginil zaradi oslabljenega delovanja prebavil, kar je bila posledica starostnih težav. Žirafec se je rodila 19. septembra 2003 v ZOO Dvur Kralove na Češkem, v Ljubljani pa je bival od junija 2005. 

Gal je imel že nekaj časa težave z zdravjem, zato je bil pod veterinarskim nadzorom. "Prejemal je ustrezna zdravila, oskrbniki pa so posebej zanj pripravljali njemu prilagojene obroke, pa tudi njemu najljubšo hrane in ga negovali. Vedeli smo, da se počasi poslavljamo, saj je v primeru tovrstnih težav pri žirafah prognoza zelo slaba, a nas njegova smrt zato ni nič manj užalostila," so zapisali in dodali, da ga bodo pogrešali.

V ZOO Ljubljana tako ostajata dve žirafi, Rastko in Cvetko. Aprila je namreč v nesreči poginil najstarejši samec Reinhold. Že pred leti pa je zaradi prebavnih težav umrl samec Maks.

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.