Šport > Nogomet
23 ogledov

Bolivijci po 18 letih dočakali zmago

bolivija copa america EPA
Nogometaši Bolivije so po 18 letih vendarle zmagali na južnoameriškem prvenstvu, v noči na torek po slovenskem času so premagali Ekvador s 3:2.

Tudi na drugi tekmi je bilo veliko golov, Mehika in gostitelj Čile sta se razšla z neodločenim rezultatom 3:3.

Čilenci so po zmagi z 2:0 v prvem krogu proti Ekvadorju tudi v drugo tekmo krenili odločno. Vse je kazalo, da so si zagotovili mesto v četrtfinalu, ko so povedli s 3:2 v 55. minuti.

Prvi gol je sicer dosegel Mehičan Vicente Vuoso v 21. minuti, le minuto kasneje je izenačil Arturo Vidal. Za 2:1 je v 29. minuti poskrbel Raul Jimenez in Mehiki priigral novo vodstvo, Eduardo Vargas je tik pred polčasom zadel za 2:2, Vidal je bil v 55. minuti uspešen za 3:2. Vendar je 11 minut kasneje za končni rezultat poskrbel Vuoso.

"Precej stvari moramo izboljšati, če želimo premagati Bolivijo, pomembno pa je, da smo nadgradili našo igro. Lepo je biti med strelci, toda najbolj pomembno je, da dosežemo cilj in osvojimo prvenstvo," je menil Vidal.

Bolivija si je zmago priigrala že v prvem polčasu, ko je kaznovala številne napake Ekvadorja in povedla s 3:0. Prvi se je med strelce vpisal kapetan Ronald Raldes, za njim Martin Smedberg-Dalence, za 3:0 je zadel Marcelo Martins. Enner Valencia je po treh minutah drugega polčasa zadel za 1:3, Miler Bolanos pa za 2:3 v 81. minuti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.