Magazin
31 ogledov

Bolj boste in, če boste ostajali doma

kavč sproščanje ženska Shutterstock
Pozabite na strah, da kaj zamujate, če ne greste ven. V letu 2014 naj bi vse skupaj prevzel nov trend, saj naj bi postalo modno to, da ostanete doma in se posvečate sebi.

Svet prevzema nov trend, tako imenovano miselno življenje, ki se osredotoča na to, da se naučite uživati sami s sabo in da znate izključiti zunanje motnje, poroča Daily Mail. Google je trend začel že letos, saj svojim zaposlenim ponuja tečaje z naslovom Raziščite svojo notranjost, v sklopu tega pa so ponudili tudi tiha in miselna kosila.

Ann Mack iz podjetja JWT, ki spremlja vse trende, pojasnjuje: "Bistvo je, da uživaš v tem, kar počneš v tem trenutku, da nisi odvisen od družabnih omrežij in tega, da ves čas spremljaš, kaj počnejo drugi." Večina ljudi namreč ven hodi predvsem zato, ker mislijo, da bodo kaj zamudili, iz enakega razloga več čas visijo tudi na Facebooku, Twitterju in tako dalje. Da pravzaprav ne zamujaš ničesar, je ugotovil bloger Anil Dash, ko se je za en mesec odklopil od vsega, ker je dobil sina.

Družabna omrežja nam krojijo življenje

Strah, da bomo kaj zamudili, če se ne bomo udeležili te zabave in tistega dogodka, se je skozi leta še bolj razvil prav zaradi družabnih omrežij, kjer se ljudje nenehno hvalijo, kje so bili, kaj so doživeli. Pa čeprav se morda sploh niso imeli tako dobro, kot je prikazano na fotografijah. "V zadnjih letih smo tehnologiji pustili, da je prevzela naša življenja, zdaj pa smo končno pripravljeni, da prevzamemo nadzor, da vzpostavimo ravnotežje. Posledično to spreminja naša razmerja, naše obnašanje in morda celo naše možgane," je še opozorila Mackova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.