Slovenija
23 ogledov

Bolnica, ki je pripotovala iz Afrike, ebole nima

UKC Anže Petkovšek
Negativen tudi drugoi vzorec. Pacientka nima večvročine in odhaja domov.

"Pri osebi, ki je hospitalizirana na Kliniki za infekcijske bolezni in vročinska stanja UKC Ljubljana zaradi suma na ebolo, smo iz Inštituta za mikrobiologijo Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani danes dobili izvid vzorca, ki je negativen," so sporočili iz UKC Ljublajan.

Negativen že prvi test

Negativena je bila tudi prva laboratorijska analiza, ki so jo opravili v četrtek, vendra so morali, da bi bila diagnozta stoodstotn, laboratorijske teste ponoviti. Z današnjim rezultatom je tako sum na ebolo dokončno ovržen 

Bolnica danes že domov

Pri pacientki bodo v naslednjih dneh opravili še nekaj dodatnih laboratorijskih preiskav, vendar pa pacientka nima več vročine, se počuti dobro in danes odhaja domov. 

Bolnica so zaradi visoke vročine hospitalizirali v sredo, ker se je pred kratkim vrnila iz Zahodne Afrike, območja, kjer je virus ebole še ektiven. so po protokolih, ki veljajo, postavili sum na ebolo. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.