Šport
64 ogledov

Bolt: Gatlin bo občutil mojo jezo

usain bolt finale 100m london 2012 EPA
Usain Bolt obljublja, da bo Justin Gatlin občutil njegobo jezo in napoveduje še tretji trojček na olimpijskih igrah - zmage na 100, 200 in 4 x 100 metrov. To ni uspelo še nobenemu atletu.

Usain Bolt je pred olimpijskimi igrami dobil 'zdravniško opravičilo' in mu ni bilo treba nastopiti v jamajških kvalifikacijah zaradi težav s stegensko mišico. Potezo Jamajčanov so komentirali nekateri atleti, predvsem Američani, najglasnejši pa je bil Boltov največji konkurent Justin Gatlin.

"Je poškodovan, zato dobi medicinsko opravičilo. Tako pač počnejo v njihovi državi. Pri nas tega ni," je izjavil Gatlin, ki je sicer med svojo kariero že dvakrat moral odslužiti kazen zaradi jemanja prepovedanih poživil in v Rio po pravilih sploh ne bi smel nastopiti, vendar ga je rešilo 'sodelovanje' s preiskovalci.

Bolt je dejal, da mu Gatlinove besede dajejo le dodaten motiv. Američana želi zdaj utišati na stezi: "Vsekakor. Z leti se niso naučili ničesar, saj več kot govorijo, bolj si jih želim premagati. Tako pač je. Veselim se tega boja, bo zanimiv in občutili bodo vso mojo jezo. Kot vselej."

Bolt bo v Riu poskušal postati prvi atlet z zaporednimi olimpijskimi zmagami na 100, 200 in 4 x 100 metrov. Bolt pravi, da je v boljši formi kot lani na svetovnem prvenstvu v Pekingu, ko je vseeno zmagoval. "Sem precej bolj samozavesten, sem zadovoljnejši s trenutnim položajem. Časov nikoli ne napovedujem, ker nikoli ne veš, kaj se lahko zgodi na stezi. Glede na formo pa bi dejal, da lahko na 100 metrov tečem okoli 9.6 sekunde."

Njegov svetovni rekord sicer znaša 9.58, na SP v Pekingu, ko je osvojil svoj tretji naslov svetovnega prvaka, pa je zabeležil čas 9.79. Na mitingu v Londonu je nastopil na 200 metrov (19.89). "Od takrat smo opravili veliko dela, vse poteka v redu. Zadovoljen sem z napredkom. V Londonu sem bil zarjavel, pravega teka na 200 metrov nisem imel že skoraj leto dni. Zdaj sem se znova navadil na reči, ki jih moram storiti, gre le zato, da vse to na stezi tudi uresničim."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.