Šport > Nogomet
22 ogledov

Bolt: O takšnem golu sanja vsak sprinter

Bolt Bale Real Madrid Barcelona sprinter Copa del Rey finale Reševalni pas/Twitter
V razpravo o zadetku Garetha Bala v finalu španskega pokala se je zdaj vključil tudi olimpijski prvak Usain Bolt, ki je priznal, da bi bil na takšen gol ponosen vsak sprinter.


Zadetek Garetha Bala je po sprintu čez več kot polovico igrišča Real Madridu proti Barceloni prinesel prvo zmago in prvi pokal sezone, Valižanov dir pa so nemudoma začeli primerjati z jamajškim sprinterjem Usainom Boltom.

"Bil je izjemen gol. Pokazal je fantastično hitrost, ker je moral za seboj pustiti branilca, nato pa prikazal neverjetno mirnost, da je poslal žogo med nogami vratarja," je za dnevnik Marca dejal olimpijski prvak v teku na 100 in 200 metrov ter zmagovalec v štafeti 4 krat 100 metrov.

V črno zavil tudi vrage

Bolt je sicer znan navijač Manchester Uniteda, ki ga je Bale še v lanski sezoni spravljal v obup na tekmah angleške lige – podobno kot v sredo je na Old Traffordu pred dvema letoma pretekel večji del polovice igrišča in po prihodu pred vrata zadel ob zmagi Tottenhama (3:2). Jamajčan je bil sicer tudi že častni gost na Santiagu Bernabéuu.

"O takšnem golu sanja vsak sprinter. Je najhitrejši nogometaš na svetu in njegova atletska preteklost mu pomaga," je pristavil Bolt. Podatki Mednarodne nogometne zveze (Fifa) kot najhitrejšega nogometaša na svetu sicer označujejo Boltovega ljubljenca, člana manchestrskih rdečih vragov Antonia Valencio.

Bale: Nisem pogledal nazaj

Po podatkih dnevnika Récord bi Jamajčan, ki je v Londonu predlani ubranil zlate kolajne iz Pekinga, za pretečeno Balovo razdaljo na tekmi v Valencii potreboval 6,35 sekunde (10,4 m/s), medtem ko je Valižan dolžino z 8,39 m/s pretekel v 7,04 sekunde.

"Podoben gol sem zabil za Wales nedolgo nazaj. Moral sem teči izven igrišča, da sem se izmuznil (Marcu) Bartri, kar mi je na koncu tudi uspelo. Na srečo je na koncu akcije prišel tudi gol. Dobesedno sem ga moral obiti, toda bil sem osredotočen na žogo. Poskušal me je blokirati in potisniti, a ni mogel. Nisem pogledal nazaj, ali mi sledi. Bil sem le osredotočen na žogo," se je zmagovite akcije z Mestalle v najnovejšem intervjuju za dnevnik As spominjal Bale.

"Počutim se neverjetno. To je moj prvi pokal z Madridom in upam, da jih bo prišlo še več. Genialno je bilo zabiti gol, zmagati in osvojiti naslov. Zadovoljen sem, toda verjamem, da lahko v tej sezoni dosežemo še več. Verjetno je bil to moj najpomembnejši gol v karieri, da. Vedno sem navijal za Madrid in sem sem prišel zaradi naslovov. Srečen sem. Ta zmaga je za navijače, zaradi tega, kako so nam pomagali. Ambient je bil fantastičen, noč pa praktično popolna."

Komentarjev 1
  • Avatar mike1968
    mike1968 11:48 18.april 2014.

    dajte nehat težit že s tem...en fajn gol je dal...zdaj bo pa cel mesec debata o tem...kolk takih golov pa še boljših je že bilo...