Šport
67 ogledov

Bolt pod 10 sekund, Renner tretji

Robert Renner EPA
Robert Renner je v Ostravi v skoku s palico s 5,63 metra zasedel tretje mesto in na svoji prvi tekmi v sezoni le za sedem centimetrov zaostal za svojim slovenskim rekordom. Zmagal je svetovni rekorder Francoz Renaud Lavillenie (5,83 m), aktualni olimpijski in svetovni dvoranski prvak.

V teku na 800 metrov pred osrednjim delom mitinga je drugi slovenski predstavnik Jan Petrač sicer zmagal, vendar si je tudi sam želel močnejše konkurence, brez nje pa je s časom 1:48,55 zaostal za normo za nastop na letošnjih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru (1:46,00).

Jamajški zvezdnik Usain Bolt je na svoji prvi tekmi v Evropi v olimpijski sezoni slavil v skromni konkurenci teka na 100 m s časom 9,98 sekunde, Ramon Gittens iz Barbadosa je bil drugi z 10,21.

Veliko močnejši, kar se konkurence tiče, je bil skok s palico, kjer je bil za Renaudom Lavilleniejem drugi Kanadčan Shawnacy Barber (5,70 m), ki je lani zmagal na svetovnem prvenstvu v Pekingu. Za Rennerjem je zaostal na četrtem mestu Čeh Jan Kudlička (5,63 m), bronast leta 2014 na dvoranskem SP na Poljskem in na evropskem prvenstvu v Švici.

"Zelo dobro sem nastopil, saj je to moj najboljši izid, kar se tiče otvoritvenih nastopov v sezono. V prvih poskusih sem preskočil 5,15, 5,35, 5,55 in tudi 5,63 metra. Tudi skoki na višini 5,70 m niso bili slabi. V zadnjem poskusu sem celo šel prek letvice in sem jo zrušil, ko sem že padal na blazino. Pogoji, kar se vetra tiče, niso bili idealni, saj je pihal bočni veter in tudi malo v prsi, zato sem s tem izidom še toliko bolj zadovoljen. Komaj čakam na naslednje tekme," je dejal 22-letni Robert Renner, ki je slovenski rekord, 5,70 metra, postavil avgusta lani v Pekingu, kjer se je uvrstil v finale (13.) članskega svetovnega prvenstva.

Dobro je nastopil že na prvi tekmi v olimpijski sezoni. "Veliko je k dobremu izidu dodala tudi izjemno dobra konkurenca. To me zgolj še bolj motivira, da se dokažem. Svoje pa je dodal tudi poln stadion, 15.000 ljubiteljev atletike naredi res izjemno vzdušje. Tehnično sem nastopil zelo dobro, saj sem vse višine, razen zadnje, zmogel v prvih poskusih. Res sem vesel takega začetka poletne sezone," je dodal Renner, ki je bil lani evropski prvak do 23 let, pred tem pa se je z odličji že izkazal tudi v mlajših konkurencah in bil leta 2011 mladinski svetovni prvak.

Bolt pa bo v Riu skušal še na tretjih zaporednih olimpijskih igrah zmagati na 100, 200 in 4 x 100 m ter bi s tem postal prvi atlet v zgodovini, ki bi zmagal po trikrat v treh različnih disciplinah na OI.

"Mojih prvih 40 m je bilo zelo slabih, reakcija na startu je bila sicer dobra, toda startnega pospeška nisem izrabil, nisem imel občutka, da bi dobro izvedel ta prvi del. Zato sem se v drugem delu kar mučil, da sem prišel do prave hitrosti. Če bom to popravil, potem bo vse v redu," je menil Bolt.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.