Šport
17 ogledov

Bolt: To se ne bo zgodilo

usain bolt EPA
Superzvezdnik Usain Bolt je vnovič odločno zavrnil možnost, da bi po atletskem svetovnem prvenstvu 2017 v Londonu nadaljeval športno pot.

Tako Jamajčan, ki je osvojil trojček zmag na 100, 200 in 4 x 100 metrov na treh olimpijskih igrah; 2008 v Pekingu, 2012 v Londonu in 2016 v Riu, na OI 2020 v Tokiu zagotovo ne namerava tekmovati.

"To se ne bo zgodilo. Ne vem, kako bi sebe lahko motiviral za še en olimpijski nastop. Mislim, da se mi ni treba več dokazovati," je dejal devetkratni olimpijski prvak Bolt v pogovoru za Sport Bild.

Najhitrejši človek na svetu je že večkrat poudaril, da je nastop na SP v Londonu zadnja tekma, na kateri si želi zmagati. Niti uspešna vrnitev ameriškega plavalnega zvezdnika Michaela Phelpsa, ki je letos na OI v Riu osvojil še pet olimpijskih naslovov, mu ni dala kril. "Njegovega plavanja se ne da primerjati z mojim tekom," je prepričan 30-letni Bolt.

"Plavanje je nekaj naravnega. Michael bo še naprej plaval tudi po koncu kariere. Medtem pa sprint na 100 in 200 nista prav nič naravna," je dejal enajstkratni svetovni prvak v sprintu in svetovni rekorder: "Ko se pri sprintu enkrat odločiš za konec, potem se ne vrneš več."

Bolt za zdaj v atletiki ne vidi svojega naslednika: "Imamo kar nekaj odličnih atletov, tudi na Jamajki. Vendar pa samo to, da si zmagovalec, še ni dovolj. Moraš biti takšen tip osebe, ki ima željo zabavati ljudi. Da so ti ljudje blizu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.