Šport
5 ogledov

Bolt želi strožje kazni

Usain Bolt Gatlin sp v atletiki EPA
Devetkratni dobitnik zlate olimpijske kolajne želi strožke kazni za jemalce nedovoljenih poživil-

Najboljši sprinter na svetu Usain Bolt je na novinarski konferenci v Londonu dejal, da zahteva za dopinške prekrškarje ničelno toleranco. Tridesetletni najhitrejši mož na svetu se je zavzel, da bi s strožjimi pravili učinkoviteje polovili grešnike, ki si do boljših rezultatov pomagajo z dopingom.

"Treba je odločno posredovati in športnikom sporočiti: Poslušaj, dobili te bomo, če boš jemal prepovedana poživila. In če te dobimo, si zaključil. Nobene možnosti ni, da se vrneš v šport, to je to," je dejal Bolt.

Tudi po koncu kariere prihodnje leto se bo Bolt zavzemal za lepšo podobo športa. "Vem, da se o športu govori tudi slabo. Ampak krivulja se lahko obrne samo še navzgor," je na novinarski konferenci dejal Bolt, ki je v karieri osvojil že enajst naslovov svetovnega prvaka.

Jamajški zvezdnik trenutno v Londonu reklamira biografski dokumentarni film "I am Bolt", ki je od danes na ogled po nekaterih evropskih kinematografih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.