Svet
17 ogledov

Bomba na dvorano, v katero je prihajal Vučić

Aleksandar Vučić podpredsednik srbske vlade EPA
Srbski mediji poročajo o incidentu na Kosovu; bomba je eksplodirala v dvorani, v kateri naj bi imel svoj predvolilni shod srbski premier Aleksandar Vučić.

V času eksplozije bombe je prišlo tudi do streljanja iz avtomatskega orožja. Poškodovanih ni bilo, v času napada zgodaj zjutraj so imeli v dvorani sestanek delavci, ki so opravljali odrska dela.

Preiskava dogodka še poteka; po prvih informacijah s strani policije je v napadu sodelovalo več oseb. Direktor Urada za Kosovo in Metohijo pri srbski vladi Marko Đurić je komentiral, da gre za nevarno teroristično dejanje, ki ima lahko dolgoročne posledice, poroča agencija Tanjug.

Takoj po napadu so o incidentu poročali srbskemu premierju Aleksandru Vučiću, ki pa obiska na Kosovu kljub temu ni prestavil. Kosovska policija je na območju okrepila varnostne ukrepe in dvignila stopnjo pripravljenosti na najvišji nivo.

"Srbija ne bo pozabila na vas"

Na incident se je zjutraj v Leposaviću, eni izmed občin na severu Kosova, kjer živi večinsko srbsko prebivalstvo, odzval tudi Vučić. Dejal je, da ga to ne bo prestrašilo. "Močne Srbije ne more nič preplašiti," je poudaril in ponovil zagotovila tamkajšnjim Srbom, da Srbija na njih ne bo pozabila. "Srbi s Kosova so del naše države," je zatrdil.

Vučić je nato popoldne v Zubinem Potoku sporočil, da so eksplozivno napravo vrgli Srbi. "Moj odgovor tem našim Srbom, ki so me hoteli na tak način pričakati, je, da se bom boril tudi za vas in vaše družine in da boste bolj srečni in zadovoljni kot danes," je dejal med predvolilnim zborovanjem njegove Srbske napredne stranke.

Parlamentarne volitve v Srbiji bodo 24.aprila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.