Slovenija
35 ogledov

Bomba pod okno urednika

V Črni gori bombni napad na časopisno hišo.

V črnogorski prestolnici Podgorica je pri zgradbi časnika Vijesti v četrtek pozno zvečer eksplodirala bomba in povzročila precejšnjo gmotno škodo, poškodovanih pa ni bilo. Za zdaj neznanega storilca, ki je nastavil bombo, so v svoj objektiv ujele varnostne kamere.

Novinarji brez poškodb

Posnetki varnostnih kamer so pokazali, da je napadalec bombo podtaknil pod okno pisarne v pritličju, v kateri je urednik Vijesti Mihailo Jovović v času eksplozije še vedno delal. V redakciji je bilo poleg urednika okrog 15 sodelavcev. Vsi so eksplozijo prestali brez poškodb, je pa bomba povzročila precejšnjo gmotno škodo.

Direktor Vijesti Željko Ivanović je menil, da bombni napad teroristično dejanje in pričakovan epilog večletne negativne kampanje, ki da jo proti temu mediju vodi črnogorski premier Milo Đukanović.

Kritični do vlade

"Gre za poskus uboja glavnega in odgovornega urednika Vijesti Mihaila Jovovića, ker je bila bomba postavljena pod okno njegove pisarne. To je krona politike črnogorske vlade in premierja Đukanovića do Vijesti," je povedal Ivanović. Vijesti so sicer precej kritične do trenutne vlade.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.