Svet
12 ogledov

Bombaš iz Nemčije borec IS

Napad v Achnu EPA/DANIEL KARMANN
Bavarski notranji minister je danes sporočil, da je samomorilski napadalec, ki je med vikendom ranil 15 ljudi v južni Nemčiji, zaprisegel Islamski državi in napovedal napad. To je razkril posnetek, ki so ga našli shranjenega na njegovem mobilnem telefonu.

Da je napad plod njihovega borca, je potrdila tudi Islamska držva. Bavarski notranji minister Joachim Herrmann je danes medijem povedal, da je povezanost samomorilskega napadalca z omenjeno organizacijo potrdil posneteek, na katerem se vidi moški, identificiran kot Sirijec, ki so mu oblasti zavrnile prošnjo za azil. Posnetek prikazuje njegovo zaprisego Abu Bakr al Badadiju, vodji Islamske države.

V videoposnetku napadalec tudi napoveduje maščevanje Nemcem, ker naj bi Nemčija pobijala muslimane. Prevod posnetka je pokazal še, da je napad izvedel v imenu Alaha.

Kot je znano, pred barom v mestu Ansbach v nemški zvezni deželi Bavarska, kjer je potekal glasbeni festival, se je sinoči razstrelil samomorilski napadalec. Pri tem je bilo po zadnjih podatkih ranjenih 15 ljudi, med njimi štirje huje.

Številni manjši napadi

Nemčijo so v zadnjem tednu dni pretresli trije krvavi napadi. V ponedeljek je 17-letni prosilec za azil iz Afganistana na vlaku na Bavarskem z nožem in sekiro huje ranil pet ljudi, v petek je 18-letnik v nakupovalnem središču v Münchnu s strelnim orožjem ubil devet ljudi, v nedeljo pa je 21-letni prosilec za azil iz Sirije v Reutlingenu z mačeto ubil žensko in ranil še dva človeka, pri tem poroča STA.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • STF 19:29 25.julij 2016.

    Kaj pol ni bil skrajni samomorilski desnicar z psiholoskimi motnjami, kot so meli radi nasi'nemski levo propaganda mediji?

  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 18:59 25.julij 2016.

    Refugees welcome ...

  • maresem 18:12 25.julij 2016.

    Pogrešam coprnico Angelo.... je morda na dopustu v Siriji?