Slovenija
22 ogledov

Eksplozivnega telesa niso našli

Bomba na FDV Facebook
Na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani prijeli anonimen klic, da je v stavbi podtaknjena bomba. Policistipo pregledu vseh prostorov eksplozivnega telesa niso našli.

S Policijske uprave Ljubljana so v večernih urah sporočili, da eksplozivnega telesa ali česa podobnega po pregledu vseh prostorov niso našli. O domnevno podtaknjeni bombi so bili obveščeni ob 14.15, zavarovali so kraj in izvedli vse predvidene ukrepe. S preiskavo bodo nadaljevali, saj bi lahko šlo za zlorabo znamenj za pomoč.

Stavbo takoj izpraznili

Da so dobili anonimno obvestilo o podtaknjeni bombi, je za zurnal24.si nekaj pred 15. uro potrdila Nina Erjavec, predstavnica za odnose z javnostmi na fakulteti. "Dobili smo anonimni klic, da je na fakulteti bomba. Zato smo celotno stavbo po protokolu izpraznili. Policija je že na kraju. Čakamo, kaj bodo ugotovili," je takrat povedala Erjavčeva.

Evakuacijo so izvedli ob 14.30, vstop v zgradbo pa bo prepovedan dve uri. Danes bi moralo ob 16. uri na fakulteti potekati odprtje pete mednarodne simulacije delovanja Združenih narodov SiMUN 2012, kjer bi zbrane nagovoril predsednik republike Danilo Türk.

Prireditev so preselili na Ekonomsko fakulteto, kjer bodo nadaljevali s programom, otvoritvena slovesnost pa je prestavljena na jutri.

Brez panike

Udeleženci simulacije so bili že razdeljeni v odbore, ko so dobili obvestilo, da naj bi bila podtaknjena bomba. Stavbo so mirno zapustili, brez tekanja in živčnosti, nam je povedala ena od udeleženk.

Na simulaciji sicer sodeluje več kot 100 ljudi, v stavi so se takrat nahajali še ostali zaposleni in drugi študentje, saj so potekali izpiti.

"Dvomim, da je bil klic zaradi izpitov, verjetno je vse povezano z obiskom predsednika države," nam je še povedala udeleženka.

Komentarjev 1
  • maddog 07:11 13.september 2012.

    ja nekdo se ni naučil za izpit, pol je pa bomba :)))