Šport
32 ogledov

Boris Becker: "Veliki štirje so izjemni igralci, ne vem kaj bo brez njih“

Boris Becker in Novak Đoković EPA
Teniška legenda Boris Becker je za BBC spregovoril o karakterjih v tenisu, medijskemu obsojanju in prihodnosti velikih štiri.

Boris Becker je bil aktiven v času, ko je bil teniški svet zelo barvit. Uspelo mu je osvojiti šest Grand slamov času, ko so igrali še John McEnroe, Pat Cach, Pete Sampras in Andre Agassi. Igralci, ki so bili včasih tudi nekoliko ekscentrični, so privabljali množice.

Te ekscentričnosti pa današnji mediji ne dopuščajo več: "Dandanes je vse nadzorovano in opazovano. Vsi obsojajo odstopanje. Povsod so mikrofoni, družbena omrežja, igralci morajo svoja čustva imeti neprestano pod nadzorom in to je škoda, saj si vsi želimo videti prave ljudi."

V Beckerjevih časih si je lahko igralec dovolil kakšno psovko in se pošteno razjezil. Spomnimo se napadov jeze Johna McEnroeja, dandanes to ni več možno. Britanec Andy Murray se je moral začetek meseca opravičiti za nekaj grdih besed, ki jih je izrekel ob zmagi nad igralcem Nickom Kyrgiosom.

"Igralci morajo zatirati svojo osebnost, da jih mediji ne bi obsojali. To je zelo škoda,“ meni Becker in doda, da se boji kaj bo s tenisom, ko enkrat velikih štiri – Rogerja Federerja, Rafaela Nadala, Novaka Đokovića in Andyja Murrayja – ne bo več. "Vprašanje je kaj bi bilo, če bi Roger zaključil kariero, ali če se Rafa ne bi vrnil. Novak in Andy ne moreta sama nositi bremer celotne športne panoge,“ je odločen Becker in opozarja, da šele velika rivalstva in osebnosti delajo šport. "Vsi čakamo na boje med Đokovićem in Federerjem, Đokovićem in Murrayjem in Đokovićem in Nadalom, to so igre, ki delajo naš šport zanimiv,“ zaključuje trenutni trener Srba Novaka Đokovića.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.