Slovenija
135 ogledov

Boris Popovič ima zdravstvene težave

Boris Popovič Nataša Čepar
Zaradi hudih bolečnin v hrbtu je moral poiskati zdravniško pomoč, piše v zdravniškem opravičilu, ki ga je njegov odvetnik predložil sodišču.

Na Okrožnem sodišču v Kopru bi se danes moralo nadaljevati sojenje zaradi razdrtja koncesije za koprsko mestno kopališče, vendar je odvetnik župana Borisa Popoviča predložil zdravniško potrdilo, da se ta naroka ne more udeležiti. Čeprav sodnica Meri Mikac ni preklicala naslednjega naroka čez teden dni, pa ni jasno, kdaj se bo sojenje nadaljevalo.

Zenkrat opravičilo za 14 dni

Popovičev zagovornik Uroš Čop je namreč pojasnil, da je bil v četrtek ob 17. uri obveščen, da ima župan zdravniško potrdilo o upravičeni odsotnosti z obravnave in ga nato predložil predsednici sodnega senata Meri Mikac. Ta je ugotovila, da je zdravniško potrdilo izdano "zaenkrat za čas 14 dni odsotnosti", odvisno od izvidov specialistov.

Odvetnik Stojan Zdolšek pa je ob vprašanju tožilke Nataše Valentič Kuštra, kaj točno je Popoviču, pripomnil, da je župan po sredinem naroku v t.i. zadevi Serming zaradi hudih bolečin v predelu hrbtenice poiskal zdravniško pomoč. Zdravnik je po Zdolškovih besedah ocenil, da Popovič ni sposoben za opravljanje dela vsaj 14 dni ter da bo od izvidov specialistov odvisno, kako bo z njegovo delovno sposobnostjo v prihodnje.

Že četrtič prišel na sodišče kot priča, pa še ni pričal

Danes bi morala sicer pričati Luka Juri in Viktor Markežič. Slednji, sicer nekdanji koprski občinski svetnik v času, ko se je sprejemalo odločitev o razdrtju koncesijske pogodbe za kopališče, in oster Popovičev kritik, se je pritožil, da je danes že četrtič prišel na sodišče kot priča v tej zadevi.

Na občini je bil v še včeraj, sodnica zahteva mnenje s fakultete

Občinska svetnica iz vrst SLS Olga Franca je sicer na seji občinskega sveta v četrtek med razpravo o imenovanju novega direktorja občinskega javnega stanovanjskega sklada navedla, da je istega dne na sedežu občine naletela na Popoviča in z njim izmenjala nekaj besed o stanovanjski problematiki.

Predsednica sodnega senata naslednjega naroka, ki je predviden čez teden dni, danes še ni preklicala, saj želi pred tem pridobiti izvedensko mnenje z medicinske fakultete. Obenem je razpisala še nekaj dodatnih narokov za november in december.

Tožilstvo Popoviču ter soobtoženima, direktorici občinske uprave Sabini Mozetič in tedanjemu predstojniku občinskega urada za gospodarske javne službe Rafku Klinarju, očita zlorabo položaja pri razdrtju koncesijske pogodbe za mestno kopališče. Mestna občina je leta 2007 razdrla koncesijsko pogodbo za kopališče z družinskim podjetjem Popovičevih, ki je sicer veljala do leta 2012, ter družbi BPC podelila stavbno pravico na gostinskih lokalih. S tem pa naj bi oškodovali občinski proračun.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • valerijakregar 19:30 28.oktober 2016.

    čudno.vsem našim velikim lopovom jo na kocu zagode zdravje.only in butalistan.pod najbolj moralno in etiĆno taktirko .kar dajte, norčujte se, račun vam bomo izstavili.

  • francl12 18:26 28.oktober 2016.

    BARABA, UPAM DA SIMULANTA POBERE!!! NAJ SE MU VRNE!!!

  • marabunta 17:17 28.oktober 2016.

    gospodič dobiva navdihe od Bavčarja in podobnih.....imajo vsi neke čudne simptome hitrega in življensko nevarnega obolevanja, ko je treba pred sodnike