Slovenija
771 ogledov

Boris Popovič za plačilo odvetnika Senice odpiral občinsko blagajno?

Boris Popovič Nataša Ručna
Kriminalisti preiskujejo sum, da je Boris Popovič z občinskim denarjem plačeval usluge odvetnika Mira Senice.

Koprski župan Boris Popovič je za Planet TV potrdil, da zoper njega poteka kriminalistična preiskava zaradi suma, da si je z občinskim denarjem plačal usluge odvetnika Mira Senice. Sum, da bi storil takšno dejanje, Popovič zavrača, je poročala televizija.

O kriminalistični preiskavi je sicer v sredo poročala Televizija Slovenija. Šlo naj bi za posle z Evropskim centrom za reševanje sporov, ki ga vodi Katarina Kresal in ki mu je občina Koper, uradno za pravna mnenja, nakazala 160.000 evrov. Ob tem naj bi na občini zamolčali 56.000 evrov za mnenje v zadevi Sermin, v kateri Popoviča zastopa odvetnik Miro Senica, je poročal Planet TV.

Z Mestne občine Koper so posredovali izjavo Popoviča, v kateri pravi, da je občina Koper Evropskemu centru za reševanje sporov plačala 160.000 evrov za strokovna pravna mnenja. Po navedbah Popoviča je šlo med drugim za mnenje glede finančnih posledic novoustanovljene občine Ankaran in za mnenje o pravilnosti postopkov prodaje zemljišča na Serminu družbi Serming.

Na Policijski upravi Koper so na vprašanje o preiskavi odgovorili, da podrobnosti o poteku predkazenskih postopkov zaradi interesa preiskav ne morejo razkrivati.

Komentarjev 4
  • kladu 12:26 07.januar 2019.

    LUZER BREZ JAJC......

  • Žvižgač 09:36 28.februar 2015.

    Če bi sam plačeval odvetnike, takse in odškodnine iz županske plače, bi njegova družina bila odvisna od socialne pomoči. Ker pa nekaj pade od %, nekaj njegovih stroškov plačujemo vsi skupaj, pa je rezultat vsega, da je v času županovanja ...prikaži več po nekaterih ocenah župan postal težak po nekaterih ocenah nekaj milj. eur. Vsaj njegov županski vozni park stane občane na leto najmanj 100.000,00 eur z leasingom in vzdrževanji.Pa to naše nesposobno pravosodje ni sposobno iz desetine sodnih postopkov enega spraviti do konca po postopkovno pravilni poti, tako, da se nikoli vsebina niti ne obravnava.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 17:48 27.februar 2015.

    kok se pa ta človk dela norca iz ljudi...neverjetn. mu bo kdo že enkrat dal milo za drago al še kr ne? Slovenija je preveč prijazna do lopovov.