Šport
22 ogledov

BVB ne bo zapostavil Lige prvakov

Borussia Dortmund Reševalni pas/Twitter
Športni direktor dortmundske Borussie Hans-Joachim Watzke je dejal, da bodo knapi kljub slabi prvi polovici prvenstva še naprej osredotočeni tudi na Ligo prvakov, kjer jih v osmini finala čaka torinski Juventus.

Dortmundska Borussia je po polovici letošnje Bundeslige na mestu, ki ob koncu sezone prinaša izpad, povsem drugačno podobo pa novi klub Kevina Kampla kaže v Ligi prvakov. V predtekmovalni skupini D so knapi osvojili prvo mesto pred Arsenalom, Anderlechtom in Galatasarayem, v osmini finala jih čaka italijanski prvak Juventus.

Borussia je izgubila kar 10 od 17 tekem v letošnjem nemškem prvenstvu in je na predzadnjem mestu v 18-članski ligi. Prvi operativec kluba Hans-Joachim Watzke se zaveda, da je obstanek v ligi primarni cilj, a noče, da bi zaradi tega trpele evropske ambicije rumeno-črnih. 

V zadnjih letih stalnica v vrhu

"Seveda bomo morali biti osredotočeni na Bundesligo, toda Lige prvakov ne gre kar tako odpisati," je Watzke dejal za nemški Bild. "Morda bi bilo lažje, če ne bi igrali v Evropi in bi tako vse moči usmerili v prvenstvo, toda to ne bi bilo pošteno do tekmovanja kot je Liga prvakov, pa tudi katastrofa za nemški nogomet. Do nemškega nogometa imamo odgovornost," je dejal Watzke.

Borussia Dortmund je v elitni Bundesligi vse od leta 1976. V zadnjih štirih letih so knapi vedno na vrhu ali pa tik pod njim. Leta 2011 in 2012 so postali državni prvaki, v zadnjih dveh sezonah pa so končali na drugem mestu za münchenskim Bayernom. V Ligi prvakov so letos prišli do četrtfinala, lani pa celo do finala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.