Slovenija
16 ogledov

Bosonogci zavzeli Kranj

bosa noga
1/20
Saša Despot
Organizatorji uspešno širijo bosonogo miselnost, zato se jim vsako leto na kranjskem teku pridruži več bosonogcev.

Prireditev, ki jo v Kranju organizira bosonogi maratonec Marko Roblek v sodelovanju s Športnim centrom Maratonc, poteka v okviru mednarodnega dne bosega teka. Namenjena je netekmovalnemu druženju in spoznavanju bosonogcev in simpatizerjev, ki tečejo na dva, pet, sedem ali 10 kilometrov brez štartnine in meritev časa.

Tudi letos so tekali bosi ali v minimalistični obutvi. Kot je za STA pojasnil Roblek, običajno več kot 90 odstotkov tekačev na start pride bosih, množica pa pritegne obute, da zberejo pogum, se sezujejo in poskusijo vsaj krog ali dva odteči bosi.

Pridejo tudi Hrvati

Kot ugotavlja Roblek, bosi tek pri nas ni samo domena nekaj navdušencev, ampak vse bolj postaja množično gibanje. Poleg Slovencev se slovenske prireditve tradicionalno udeležujejo tudi hrvaški bosonogci iz Zagreba, ki za mednarodni dan bosega teka nimajo svoje prireditve.

Prireditev ima tudi dobrodelno noto, saj so zbirali rabljeno, zlasti otroško obutev, ki jo bodo dostavili pomoči potrebnim. Lani so na ta način zbrali več kot 200 parov rabljenih, a še uporabnih čevljev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.