Slovenija
91 ogledov

Boštjan Lederer z invalidskim vozičkom na 3720 metrov

Sašo, Boštjan in Vesna Osebni arhiv
Slovenec Boštjan Lederer je dokazal, da je z veliko mero vztrajnosti mogoče marsikaj.

"Nekaterim je že težko vstati s kavča, mi pa smo se kljub vsem težavam prebili do višine 3.720 metrov," je zapisala Vesna Škrlj, po tem ko sta se morala s prijateljem Boštjanom Ledererjem, ki je že od otroštva prikovan na invalidski voziček, zaradi slabega vremena vrniti iz vzpona na 5.895 metrov visok vrh Afrike. Lederer si je namreč kot svoj cilj zastavil vzpon kot prvi mišični distrofik osvojiti najvišji vrh Afrike Kilimandžaro.

Kljub slabim razmeram pa sta se Lederer in Škriljeva prebila nad 3.700 metrov nadmorske višine. "Vremenske razmere v zadnjih tednih so bile obupne. Poti so postale kanali, polni blata, vejevja in ogromnih skal. Težko so prehodne za zdravega človeka, kaj šele za voziček," je v sporočilu za javnost zapisal Lederer.

"Neuspeh" ga je potrl, a dodaja, da v sebi kljub temu čuti zadovoljstvo, saj so se borili po najboljših močeh, dokler je le šlo: "Prvi dan smo si skozi džunglo utirali pot 7 ur, drugi dan kar 15 ur, namesto pet ... Seveda bi se brez ekipe ustavil že dosti prej. Res hvala vsem, ki so mi pomagali."

Na vrha Afrike pa je kljub slabemu vremeni uspelo priti članu spremljevalne ekipe in Lederejevemu prijatelju Sašu Korenetu. Z njim pa sta vselje delila tudi oba tudi Boštjan in Vesna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.