Šport
14 ogledov

Boston Kraljem vrnil milo za drago

Kopitar Philadelphia Flyers Los Angeles Kings liga NHL Reuters
Los Angeles Kings so v severnoameriški hokejski ligi NHL vknjižili poraz v gosteh pri moštvu Boston Bruins, ki je bilo boljše s 3:1.

Za kosmatince je Brad Marchand zadel dvakrat, med strelce se je vpisal tudi Chris Kelly. Edini zadetek za kralje je dal Jordan Nolan. Slovenski as Anže Kopitar je za kralje sprožil en strel v okvir nasprotnih vrat. Kosmatinci so gostom vrnili za decembrski poraz v Staples Centru (0:2).

Kralji so po zmagi v Chicagu turnejo tekem v gosteh nadaljevali v Bostonu, kjer pa na drugem letošnjem obračunu s kosmatinci niso bili uspešni. Boston se je tako hokejistom iz mesta angelov maščeval za decembrski medsebojni obračun v Staples Centru, ki so ga kralji dobili z 2:0.
V prvi tretjini sta obe moštvi uspešno vztrajali na obrambnih položajih, izkazala sta se tudi oba vratarja, tako da napadalne akcije niso prinesle zadetka. Prvi zadetek je šele padel v 38. minuti tekme v razprodanem hramu TD Garden, ko je Marchand kot prvi premagal gostujočega vratarja Jonathana Quicka. Po boju ob ogradi je Zdeno Chara podal na modro črto do Marchanda, ki je sprožil v levi zgornji kot vrat.

Gostje so do zadetka in izenačenja prišli sedem minut pred koncem rednega dela, ko je Nolan presenetil domačega vratarja Tuukko Raska. Izenačen izid pa je trajal zgolj 96 sekund, saj so domači po zadetku pod prečko Kellyja v 55. minuti povedli z 2:1. Sodniki so gol priznali šele po ogledu posnetka. Kosmatinci so zmago 17 sekund pred zvokom sirene potrdili z zadetkom v nebranjeno mrežo. Marchand je tako dosegel še drugi gol. Mrežo je sicer zatresel trikrat, a mu prvi zadetek v uvodni tretjini, ki ga je dosegel tik po izteku igralnega časa niso priznali.
Slovenski as Kopitar je na ledu prebil nekaj manj kot 17 minut (16:49).

"Ta tekma je imela bolj pridih končnice kot običajne tekme rednega dela sezone. Pravih priložnosti je bilo malo, saj ni bilo veliko manevrskega prostora, obe moštvi sta res garali za zmago," je po tekmi dejal slovaški veteran Chara, ki je s podajo pomagal pri prvem zadetku.

Obisk pri Obami

Aktualni lastniki najprestižnejše klubske hokejske lovorike Stanleyjevega pokala so se po Bostonu odpravili v prestolnico Washington, kjer bodo v ponedeljek drugič v zadnjih treh letih obiskali Belo hišo. Tam jih bo namreč s tradicionalnim sprejemom prvakov počastil ameriški predsednik Barack Obama.

Kralji bodo na obisku skupaj z nogometaši Los Angeles Galaxy, ki so v minuli sezoni prav tako drugič v zadnjih treh letih osvojili naslov prvaka v nogometni ligi MLS. Po druženju z Obamo ter obveznim fotografiranjem čaka kralje v noči na sredo po slovenskem času še tekma z ekipo Washington Capitals, ki je sicer izgubila v gosteh po podaljšku z 0:1 pri Montreal Canadiens.

Liga NHL, izidi:

Boston Bruins : Los Angeles Kings 3:1
Montreal Canadiens
: Washington Capitals 1:0
Detroit Red Wings : New York Islanders 4:1
Ottawa Senators : Arizona Coyotes 7:2
New Jersey Devils : Florida Panthers 3:1
Winnipeg Jets : Dallas Stars 2:5
Philadelphia Flyers : Toronto Maple Leafs 1:0
New York Rangers : Carolina Hurricanes 4:1
Tampa Bay Lightning : Columbus Blue Jackets 3:1
Calgary Flames : Edmonton Oilers 4:2
San Jose Sharks : Chicago Blackhawks 2:0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.