Šport
36 ogledov

Boston po več kot uri in pol truda korak do finala

Rask Boston Bruins Pittsburgh Penguins NHL končnica konferenčni finale Reuters
Patrice Bergeron je na dramatični tretji tekmi finala vzhodne konference zmagoviti gol zabil šele po skoraj stotih minutah igre in Boston Bruins proti Pittsburgh Penguins močno približal "metli" ter uvrstitvi v veliki finale lige NHL (2:1). Boston je tokrat v igri držal vratar Tuukka Rask, ki je zbral neverjetnih 53 obramb, preden je Bergeron v podaljšku odločil dvoboj.


Hokejisti Boston Bruins potrebujejo le še eno zmago za uvrstitev v velike finale lige NHL. V tretji tekmi polfinala na vzhodu so premagali Pittsburgh Penguins z 2:1, tako da v seriji na štiri zmage vodijo že s 3:0.

Po dveh zmagah v gosteh je Boston razveselil še zveste gledalce v dvorani TD Garden. Ti so namesto treh tretjin hokeja pravzaprav videli kar pet tretjin, saj je odločilni zadetek padel šele v 16. minuti drugega podaljška. Junak večera je postal Patrice Bergeron, ki je uspešno izkoristil podajo Brada Marchanda, domači vratar Tuukka Rask pa je že prej zaustavil 53 strelov.

"Zelo sem že utrujen, vendar ti da takšna zmaga krila. Očitno smo le našli pot do gola tekmecev. Nekako nam je uspelo. Resda nismo prikazali naše najboljše igre v tem dvoboju, sploh v prvih 60 minutah. A ves čas smo verjeli, da nam bo uspelo. Na koncu nam tudi je, čeprav šele v drugem podaljšku," je po pomembni zmagi dejal Bergeron, ki je na tekmi "pridelal" grdo modrico pod desnim očesom in ureznino na nosu.

Blysma: "Niso še v finalu"

"Današnja tekma je bila zelo dolga in zelo utrujajoča. K sreči smo jo dobili," je dejal podajalec pri zmagovitem zadetku Marchand: "Seveda smo zadovoljni z razpletom, z našo predstavo pa ne najbolj. Izkazalo se je, da nas čaka še veliko dela. Na četrti tekmi bodo tekmeci na nas še bolj pritisnili."

Pred njim je gostitelje že v drugi minuti tekme v vodstvo popeljal David Krejčí, v drugi tretjini pa je za pingvine izenačil Chris Kunitz. Boston se lahko drugič v zadnjih treh letih uvrsti v finale za Stanleyjev pokal že v noči iz petka na soboto, ko je v Bostonu na sporedu četrta tekma. A trener Pingvinov Dan Blysma opozarja: "Danes smo dali vse od sebe, a nam je zmanjkal kanček športne sreče. Kljub temu se merimo na štiri zmage in tekmeci jih še nimajo, niso še v finalu."

Chicago po udarcu s palico nocoj brez Keitha

Drugi finalist bo zmagovalec dvoboja med Chicagom Blackhawks in Los Angeles Kings, ekipo slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja, kjer je trenutno rezultat 2:1 za Chicago. Indijanci bodo na četrti tekmi dvoboja v četrtek ponoči v Staples Centru igrali brez branilca Duncana Keitha. Slednji si je prislužil tekmo prepovedi igranja zaradi prekrška z visoko palico nad Jeffom Carterjem, je sporočilo vodstvo lige.

Keith je Carterja proti koncu druge tretjine na torkovi tretji tekmi finala udaril v obraz s palico, s čimer je Carterja porezal po bradi in si prislužil štiri kazenske minute. "To je bila le nesreča. Želel sem ga le potrepljati. Žal mi je, da sem ga porezal, obenem pa sem vesel, da bo lahko brez težav igral naprej," je takoj po tekmi o incidentu dejal Keith, ki si je kljub temu prislužil disciplinsko kazen.

Črni sokoli v boju na štiri zmage vodijo z 2:1. Branilci naslova Kralji lahko serijo izenačijo že danes ponoči, ko bodo spet igrali pred domačim občinstvom v Los Angelesu, nato se dvoboj vnovič seli v Chicago.

Liga NHL, konferenčni finale, rezultat:

Vzhod

Boston Bruins : Pittsburgh Penguins 2:1 (1:0, 0:1, 0:0, 1:0)
Krejčí (2), Bergeron (96); Kunitz (29)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.