Šport
71 ogledov

Skoraj bi slekli še Bouchardovo

eugenie bouchard Profimedias
Kanadska tenisačica Eugenie Bouchard naj bi v prvem krogu turnirja v Wimbledonu prekršila kodeks oblačenja, ker si je pod belo obleko nadela črn nedrček.

Wimbledon je sinonim za tradicijo in temu primerna so tudi določila glede oblačenja, katerim morajo zadostiti vsi udeleženci in udeleženke turnirja. To je leta 2013 na svoji koži spoznal sedemkratni zmagovalec Roger Federer, ki so mu organizatorji prepovedali uporabo belih športnih copat z oranžnim podplatom.

genie bouchard | Avtor: EPA EPA
Pravila oblačenja na teniških igriških tretjega Grand Slama sezone velevajo, da ''morajo biti vsi tekmovalci oblečeni v ustrezno teniško opravo, ki je skoraj popolnoma bela, kar velja od trenutka, ko tenisač oziroma tenisačica stopi na igrišče. Vsa spodnja oblačila, ki med igro lahko postanejo vidna (tudi zaradi znojenja), morajo biti povsem bela, razen manjših odtenkov v drugih barvah, ki ne smejo biti večji od enega centimetra.''

Kanadska senzacija Eugenie Bouchard, ki v letošnji sezoni preživlja veliko krizo, se je v prvem krogu pomerila s Kitajko Duan Jingjing. Glavna sodnica Louise Engzell je opazila, da ima 21-letna lepotica oblečen črn nedrček, zato je poklicala sodniško pisarno in preverila, če je Bouchardova s tem kršila pravila.

Sodniška pisarna je presodila, da majhen del črne naramnice, ki je Kanadčanki pogledal izpod obleke, ne more obravnavati kot kršitev, tako da jo je mlada tenisačica odnesla brez sankcij.

''Sploh nisem vedela, da se karkoli dogaja. Nihče mi ni rekel ničesar glede mojega nedrčka,'' je v pogovoru za DailyMail povedala Bouchardova.

Britanska teniška igralka Naomi Broady je na lanski izvedbi turnirja, na kateri jo je v drugem krogu premagala Caroline Wozniacki, igrala brez nedrčka, potem ko jo je vodstvo tekmovanja opozorilo, da njena športna oprema ni v skladu s pravili. ''Mislim, da nekatere niso imele ustreznih nedrčkov, zato so morale igrati brez. To je postalo že smešno,'' se je nad organizatorji takrat jezil nekdanji avstralski tenisač Pat Cash.

Komentarjev 1
  • h3o 10:09 02.julij 2015.

    ta tenisačica, mi ga mora, zaradi tega neprijetnega spodrsljaja, nemudoma potegnit!