Šport > Nogomet
42 ogledov

Bournemouthu uspel veliki met, Sissoko v Tottenham, Rafa Silva v Benfico

jack wilshere EPA
Tik pred koncem poletnega prestopnega roka sta angleška prvoligaša West Ham in Bournemouth prišla do zvenečih okrepitev. Tottenham je v svoj vrste pripeljal Mousso Sissokoja.

West Ham se je okrepil s španskim reprezentantom in nekdanjim svetovnim ter evropskim prvakom Alvarom Arbeloo, Bournemouth pa do angleškega reprezentanta Jacka Wilsherja, ki mu ga je posodil Arsenal.

Arbeloa je v West Ham prišel kot prost igralec. Nazadnje je nosil dres Reala Madrida, v Angliji pa je že igral, in sicer za Liverpool. Podpisal je enoletno pogodbo.

"Zame je bila to izjemna priložnost, da sem se vrnil v Anglijo, v premier ligo, ki je fantastična liga. Želel sem si biti tu. To je velik klub s fantastičnimi igralci in trenerjem," je za spletno stran West Hama dejal španski branilec.

Bournemouthu je uspel veliki met in je do konca sezone pripeljal Wilsherja. "Jack je fantastičen doprinos za naš klub. Je igralec, ki ne rabi predstavitve, naši navijači komaj čakajo, da ga vidijo v našem dresu. Ima mednarodne in premierligaške izkušnje, zato ga z veseljem pozdravljamo," je prestop pokomentiral izvršni direktor Neill Blake.

Londončani odšteli 35 milijonov evrov

Angleški nogometni prvoligaš Tottenham je dobil boj za francoskega reprezentanta Mousso Sissokoja, za katerega je drugoligašu Newcastlu odštel 30 milijonov funtov (35 milijonov evrov), vezist pa je podpisal petletno pogodbo. Enako vsoto je Newcastlu ponudil tudi Everton, vendar je 27-letnik izbral londonski klub.

Sissoko je po odličnem evropskem prvenstvu v Franciji izrazil željo, da zapusti Newcastle, ki je v prejšnji sezoni izpadel v drugo ligo.

"Zdravo, navijači. Vesel sem, da sem tu. Vse bom dal za vas, za ekipo, upam, da bomo zmagali veliko tekem in osvojili veliko naslovov," je v videoposnetku na Twitterju sporočil Sissoko.

Francoski športni časnik L'Equipe je poročal, da sta se za podpis Sissokoja, nekdanjega igralca Toulousa, potegovala tudi Inter Milano in West Bromwich Albion.

Sissoko je za Francijo zbral 44 nastopov, v Angliji pa je od leta 2013, ko ga je kupil Newcastle.

Portugalski rekord

Portugalski nogometni reprezentant Rafa Silva se je iz Sportinga Brage za 16 milijonov evrov in portugalski rekord preselil v Benfico, sta potrdila oba kluba. Triindvajsetletni krilni igralec je podpisal petletno pogodbo.

Prestop je rekorden za dva portugalska kluba. Pred njim je bil rekorder Joao Moutinho, ki je leta 2010 iz Porta prestopil v Sporting za 11 milijonov evrov.

Rafa Silva je za Portugalsko zbral devet nastopov, julija pa je z reprezentanco osvojil naslov evropskega prvaka.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.