Svet
51 ogledov

"Božanski" Putin ima novo verzijo črnega pasu

Vladimir Putin EPA
Vladimir Putin je za svoje znanje karateja pridobil izredno čislano osmo stopnjo na lestvici črnih pasov. A požel tudi kritike Mihaela Gorbačova, saj naj bi se obnašal kot bog.

Ruski predsednik Vladimir Putin je znan po svoji izjemni telesni pripravljenosti, med drugim ima mojstrska naziva v borilnih veščinah judo in taekwondo. A zelo dobro se znajde tudi v karateju, pred nekaj dnevi je bil tako za svoje veščine v različici karateja kjokušinkai nagrajen z nazivom osmi dan, kar je le še dve stopnji pod najvišjo, deseto stopnjo črnega pasu.

Vladimir Putin | Avtor: EPA EPA
Kjokušinkai je različica pokončnega "full-contact" karateja, v katerem nasprotniki ne nosijo nobene zaščite. 62-letni Putin ima sicer v taekwondoju naziv deveti dan, medtem ko judo trenira že od svojega 11. leta. "Judo uči samodiscipline, sposobnosti čutiti trenutek in opazovanje nasprotnikovih vrlin in slabosti, s čimer lahko dosežeš najboljši izplen," je pred časom dejal Putin in naredil vzporednico s sposobnostmi, ki naredijo dobrega politika, poroča Daily Mail.

Gorbačov kritizira njegov stil božanstva

Če je nova različica črnega pasu v karateju za Putina obliž po polomu njegovega obiska na vrhu G20 v Avstraliji, kjer so ga ostale velesile dobesedno osamile zaradi situacije v Ukrajini, pa je na nekdanjega pripadnika KGB kritike te dni izlil še zadnji voditelj Sovjetske zveze Mihael Gorbačov. Putinu očita, da se obnaša kot božji odposlanec na Zemlji in da je pričel obolevati za isto boleznijo, kot jo je sam preživljal zadnja leta imperija SZ - pretirano samozavestjo.

Komentarjev 4
  • zombi 10:15 24.november 2014.

    Tolstoj je pisal o egoistični blaznosti. Leon Festinger pa o mognitivni disonanci.

  • crvit 10:44 23.november 2014.

    Naj pride k moji sestri ki ima črne štumfe tretji dan če upa bo videl hudiča

  • e2rdo66 09:38 23.november 2014.

    Čudn da nima pas 11. dan k je tko vplivn...Tega nima še nobedn...