Šport
42 ogledov

'Božja roka' slovenskega napadalca

roman bezjak Profimedias
Slovenski reprezentančni napadalec Roman Bezjak je z Rijeko na nenavaden način izržil remi brez zadetkov.

Nogometaši Rijeke, ki jo vodi Matjaž Kek, so se v 3. predkrogu Evropske lige pomerili s turškim Başakşehirjem, dvoboj v Istanbulu pa ni postregel z zadetki. Na veliko negodovanje turški pristašev nogometa tudi zaradi napake sodnika. Ta ob nevarnem strelu Turkov ni videl, da je Slovenec Roman Bezjak igral z roko v kazenskem prostoru ter tako morda celo preprečil vodstvo gostiteljev. Pri slednjih ni bilo v kadru Rajka Rotmana.

Turki so ob spornem dogodku spomnili na slavni incident s svetovnega prvenstva 1986 v Mehiki, ko je legendarni Diego Maradona Angležem zadetek zabil z roko in ne z glavo, kot so ocenili sodniki. Maradona je kasneje dejal, da je šlo za 'božjo roko'. Po vojni med Argentino in Veliko Britanijo za Falklandske otoke, ta je bila leta 1982, so tudi mnogi ostali Argentinci menili, da gre pri zadetku, ki je izločil Angleže, za božjo pravico.

Poleg Keka se je izkazal še en slovenski trener na klopi hrvaškega prvoligaša. Marijan Pušnik se je s Hajdukom veselil visoke zmage na gostovanju pri ukrajinski Oleksandriji, nogometaši iz Splita so slavili s 3:0.

Z 0:3 se je končal tudi dvoboj malteške Birkirkare proti ruskemu Krasnodarju, Vito Plut pa je pri domačih odigral vseh 90 minut. St-Étienneje doma z atenskim AEK igral brez zadetkov, Robert Berić je za Francoze igral od 64. minute.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.