Šport > Nogomet
22 ogledov

Senzacionalni četrtoligaš Bradford City v finalu!

angleški ligaški pokal aston villa bradford hanson
1/13
Reuters
Bradford City je spisal novo nogometno pravljico. Četrtoligaš je namreč na povratni tekmi pri Aston Villi izgubil z 1:2, a ker je doma slavil s 3:1, se je uvrstil v finale angleškega ligaškega pokala! V Italiji je Lazio na prvi tekmi polfinala v Torinu izvlekel remi (1:1)

Aston Villa je v Birminghamu začela odločno in valila napad za napadom proti vratom Bradford Cityja. Tako ni bilo presenečenje, ko je Christian Benteke z volejem z notranjim delom stopala v zadetek spremenil predložek Joeja Bennetta in znižal skupno prednost "Bantamsov" na 3:2. Gol je še bolj spodbudil domačine in gostujoči vratar Matt Duke je moral nekajkrat dobro posredovati, predvsem sta mu pretila Stephen Ireland in Charles N'Zogbia. Benteke je v izdihljajih prvega polčasa zapravil še eno priložnost, gostje pa so prvič resno zapretili prek strela Nahkija Wellsa ob izteku prvih 45 minut.

Drugi polčas se je začel odlično za varovance Phila Parkinsona, saj je James Hanson po kotu Garyja Jonesa z izvrstnim strelom z glavo izid izenačil, v skupnem seštevku pa spet dvignil prednost svojega moštva na dva gola. Ta zadetek je dal krila četrtoligašu, ki je še naprej pretil Shayu Givenu, Garry Thompson je zadel tudi prečko.

V končnici je Villa vendarle pritisnila in si priigrala nekaj nevarnih situacij, Ireland je žogo iz vsega petih metrov poslal mimo vrat. V 89. minuti je Andreas Weimann z golom po predložku in podaljšani žogi Darrena Benta vendarle vlil nekaj upanja domačim navijačem, toda gostje so vzdržali in se kot prvi četrtoligaš po letu 1962 uvrstili v finale ligaškega pokala. Bradford City se je uvrstil v svoj prvi finale po 101 letu! Na Wembleyu se bo pomeril z boljšim iz dvoboja med Swansea Cityjem in Chelseajem.

Juve pritiskal, Marchetti blestel

Juventus je v začetnih minutah pritisnil proti golu Lazia, ki ga je reševal odlično razpoloženi vratar Federico Marchetti. Najprej je zapretil Claudio Marchisio, toda rimski vratar je šel pravočasno iz gola, Leonardo Bonucci pa je z glavo meril preko vrat, medtem ko je bil Paul Pogba prav tako nevaren v zraku.

Lazio je še najbližje golu v prvem polčasu prišel po slabem izbijanju Bonuccija, streljal je Stefano Mauri, toda nevarnost je še pravočasno razčistil Luca Marrone. Pred odhodom na odmor je poizkušal še Emanuele Giaccherini, Marchetti je bil še enkrat na mestu. Obe moštvi sta tekmo začeli s kar šestimi vezisti, tako da je bila igra pogosto raztrgana in omejena na sredino zelenice.

italijanski pokal juventus lazio mauri | Avtor: EPA EPA
V drugem polčasu je še naprej prevladovala "Stara dama". Lepo priložnost za Torinčane je zapravil Alessandro Matri, ki je po podaji Marroneja poizkusil z volejem, toda Marchetti se še enkrat več ni dal. Pritisk proti golu gostov se je stopnjeval in v 63. minuti je Juventus Arena eksplodirala. Po daljši kombinaciji je do prostora za predložek prišel Giaccherini, natančno podal pred gol, kjer se je Federico Peluso dvignil nad Senada Lulića (tudi s pomočjo rok) in žogo z glavo poslal v mrežo za vodstvo vodilne ekipe Serie A.

Arturo Vidal se je znašel v obetavni situaciji za podvojitev prednosti, toda zadel je le vratnico, v nadaljevanju akcije pa je Čilenec predložek Andree Barzaglija poslal za las mimo gola. Zapravljene priložnosti so se domačim maščevale v 86. minuti, ko je Mauri po kotu na daljši vratnici preusmeril žogo v mrežo Marca Storarija.

Rimljani so sedaj v dobrem položaju pred povratno tekmo na Olimpicu, kjer se bosta v sredo na prvi tekmi drugega polfinalnega obračuna pomerila Roma in Inter.

Angleški ligaški pokal, polfinale, drugi tekmi:

Aston Villa : BRADFORD CITY 2:1 (1:0) /1:3/
Benteke (24), Weimann (89); Hanson (55)

Sreda:
Swansea City - Chelsea  /2:0/

/ / - izid prve tekme
AB - ekipa, ki je napredovala

Italijanski pokal, polfinale, prvi tekmi:

Juventus : Lazio 1:1 (0:0)
Peluso (63); Mauri (86)

Sreda:
Roma - Inter

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.