Šport
23 ogledov

Bradley Wiggins z novim svetovnim rekordom v enourni vožnji

Bradley Wiggins EPA
Leta 2014 je Jens Voigt po devetih letih postavil nov svetovni rekord v enourni vožnji in s tem začel novo dobo enurnih hitrostnih voženj. V zadnjih letih so njegov dosežek popravili večkrat. Sedaj se je preizkusil tudi nekdanji olimpijski prvak v vožnji na čas Bradley Wiggins. V eni uri je prevozil kar 54,326 kilometra.

Nekdanji zmagovalec Tour de France in olimpijski prvak v vožnji na čas Bradley Wiggins je v olimpijskem velodromu v Londonu dosegel nov svetovni rekord v enourni vožnji s 54,326 kilometra. Za 1589 metrov je presegel rekordni dosežek Britanca Alexa Dowsetta, ki je svetovni rekord postavil šele začetek maja.

Njegovo rekordno vožnjo je spremljalo šest tisoč ljudi. Vožnja 35-letnika je bila gladka od začetka do konca, le njegova zadnja plat mu je proti koncu delala preglavice: "V zadnjih desetih minutah je bilo težko sedeti, najraje bi vstal, a bi bilo to slabo. Vesel sem, da sem imel primeren sedež.“ Na vprašanje novinarja Guardiana kako bo praznoval zmago, je Wiggins le odgovoril, da bo praznoval stoje.

Po izčrpajoči vožnji se je Wiggins le še težko držal na nogah in se nekoliko pošalil: "Bolj se ne morem približati občutku, kako je roditi otroka.“

Aprila je Wiggins zadnjič nastopil na cestnih kolesarskih dirkah, sedaj se želi osredotočiti na dirkališče. V svoji dolgi in uspešni karieri je osvojil Dirko po Franciji (2012), Dirko po Italiji (2010), štiri zlate (2004, 2008, 2012), eno srebrno (2004) in dve bronasti olimpijski medalji (2000 in 2004).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.