Slovenija
343 ogledov

Bralka: Pri Sparkasse so me opetnajstili! Banka: To ne drži!

(Foto: EPA) Žurnal24 main
Pisala nam je bralka, ki trdi, da je zaradi napačne obravnave plačila položnice v spletni banki pristala v minusu. Čeprav je položnico plačala z datumom naslednjega dne, so ji znesek trgali na dan, ko je položnico vnesla v sistem.

"Bančni račun imam odprt pri Sparkasse. Danes zvečer sem prek spletne banke plačevala položnice z jutrišnjim datumom, ker sem želela, da se nakazilo izvede jutri," nam je pisala bralka in dodala: "Vse lepo in prav, če me banka ne bi spravila v minus v trenutku, ko je šel nalog v čakalno vrsto."  

Bralka pojasnjuje, da je klicala banko, kjer so ji povedali, da so s težavo seznanjeni, a da je njihova aplikacija tako narejena. 

Banka: Ne poznamo vseh podrobnosti! 

Za pojasnila smo prosili banko Sparkasse, kjer odgovarjajo, da konkretnega primera ne morejo komentirati, saj ne poznajo vseh podrobnosti. Gospo pa vabijo, da se obrne na njihov Center bančnih storitev in informacij.  

Pojasnjujejo še, da se pri vnosu položnic v njihovo elektronsko banko do 15.30 ure nalogi izvršijo isti dan.   

Sparkasse | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

"Pri vnosu nalogov po tej uri, se nalogi izvršijo naslednji delovni dan. Nalogi se do 18:30 ure vidijo v 'Seznamu naročenih plačil', po tej uri pa se ostavijo v 'Čakalno vrsto naslednjega delovnega dne'. Pri tem se sredstva rezervirajo in niso več na razpolago (npr. za dvig na bankomatu), dejanska bremenitev na računu (kar je razvidno tudi na izpisku) pa se izvede naslednji delovni dan hkrati s poslanim plačilnim nalogom," poudarjajo pri Sparkasse.  

Pravila o plačilnih nalogih so sicer objavljena na spletu, pravijo, o njih pa so stranke obveščene, dodajajo.  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • Avatar Zala
    Zala 20:06 21.januar 2017.

    O svojem denarju odločam jaz in ne banka s svojimi pravili. Rezervirana sredstva banka plasira naprej, uporabnika blokira. In hkrati zaračunava vodenje računa, sprovedbo plačila, dvig na bankamotu druge banke ...... ipd. Skratka, zato, da prosto razpolaga z denarjem imetnika ...prikaži več računa, mu to še zaračuna.

  • allstarr111 12:51 21.januar 2017.

    "po tej uri pa se ostavijo v 'Čakalno vrsto naslednjega delovnega dne"tale zmaga na vseh frontah, OSTAVI ME ZA SJUTRA

  • maxmaxlj 12:04 21.januar 2017.

    Ne morem se strinjat s tem. kaj se zgodi, če vnesem nalog za plačilo pol leta prej? So sredstva blokirana v tem znesku ves čas?Pri NLB ne rezervirajo sredstev, vendar mora biti na dan na dan plačila na razpolago ...prikaži več denarna sredstva. Že zjutraj me elektronsko, preko portala obvestijo, da nimam dovolj sredstev in imam čas da jih preskrbim do 14.30 ure, dokler je dead line za plačilo preko spletne banke, drugače naročilo ostane neizvršeno. In prav se mi tako zdi.