Magazin > Lepota & telo
327 ogledov

Bralkina izkušnja z lasersko depilacijo

noge Shutterstock
Bralka nam je zaupala svojo izkušnjo s postopkom odstranjevanja dlačic.

"Pred postopkom ti terapevtka ponudi zaščitna očala. Na mesto, kjer bo potekalo lasersko odstranjevanje dlak (v mojem primeru so to noge), namaže hladen gel, ki blaži moč laserja. Potem začne s krožnimi gibi masirati kožo z glavo laserja. Koliko časa to traja, je odvisno od velikosti predela, na katerem hočemo odstraniti dlake in od tega, kako močne dlake imamo, " nam je povedala bralka, ki se je odločila za lasersko odstranjevanje dlak..

Prilagajanje bolečine

Postopek je skoraj neboleč, čuti se le rahlo "špikanje". Intenzivnost in moč "špikanja" sta odvisni od tega, kakšno moč laserja je izbrala terapevtka. Če vas boli preveč, jo lahko prosite, naj moč zmanjša. Je pa bolečina odvisna od čvrstosti dlak – če imate goste, temne in močne dlake, vas bo bolelo bolj, kot če imate tanke in jih ni veliko. Bolečina je potemtakem z vsakim obiskom manjša.

Ko dlake izginejo

Kolikokrat je treba postopek ponoviti, je odvisno od kakovosti dlačic. "V mojem primeru (imam črne in močne dlake) je treba postopek ponoviti 15-krat, kar je maksimum. Postopek bi lahko prekinila že prej, če bi dlake izginile, a še kar vztrajajo," nam je zaupala sogovornica. Na vprašanje, kdaj je opazila prve spremembe, nam je odgovorila: "Razlika je opazna skoraj takoj, v mojem primeru po drugem obisku. Dlačice so rasle zelo počasi in zelo redko, brila sem se zgolj še enkrat na mesec, ko sem morala na nov tretma."

Britje z britvico

"Pred vsakim postopkom se je dobro pobriti z britvico; odstranjevanje z voskom je prepovedano, saj z voskanjem odstranimo mešičke – v tem primeru laser ne deluje (napade namreč mešiček in ga uniči). Britje je potrebno zato, da se laser ne osredotoči na dlako, ki je že zunaj, temveč na koren, na bistvo," je razložila bralka. "Po postopku nikoli nisem imela nobenih težav z rdečico, srbečico, nikoli nisem potrebovala posebnega okrevanja," je sklenila.

 

Komentarjev 1
  • 4krogci 12:42 27.april 2014.

    A ste po pomoti 2x kopiral članek a? hahahahahaha