Šport
116 ogledov

Avstralski Slovenec in Igra prestolov

Brandon Starc Avstralija skok v višino Profimedias
Avstralski atlet slovenskih korenin je vzbudil zanimanje ljubiteljev priljubljene zbirke knjig in televizijske serije.

Ime Brandon Starc v Sloveniji ni pretirano znano. Gre za avstralskega skakalca v višino s slovenskimi koreninami, zanimanje pa je med širšo javnostjo vzbudil zaradi svojega imena.

Brandon Starc se namreč, posebej z angleško izgovorjavo, sliši precej podobno kot Brandon Stark. To pa je ime enega od junakov zbirke knjig Pesem ledu in ognja izpod peresa Georga R. R. Martina, po kateri je posneta svetovno znana televizijska serija Igra prestolov. Brandona oziroma Brana Starka igra Isaac Hempstead Wright.

22-letni Starc, ki ima osebni rekord pri 231 cm, je v Riu uspešno nastopil v kvalifikacijah in se z desetim izidom (229 cm) uvrstil v finale. V njem ni nastopil najbolje, zmogel le 220 cm in zabeležil končno 14. mesto. 

Slavil je Kanadčan Derek Drouin, srebro si je priskakal Katarec Mutaz Essa Barshim, bronasto medaljo pa si je prislužil Ukrajinec Bohdan Bondarenko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.