Šport > Nogomet
318 ogledov

''Branje prisege sem vadil tri dni''

superpokal 2011 domžale maribor tavares Gregor Katič
Nogometašu Maribora Marcosu Tavaresu bodo danes na Upravni enoti Maribor izdali slovenski potni list.

Kapetan nogometašev Maribora Marcos Tavares je v ponedeljek postal slovenski državljan. Brazilec je v Slovenijo prišel leta 2008.

V tem času se je vseskozi učil tudi slovensko in v ponedeljek s slovesno zaprisego postal slovenski državljan. Na Upravi enoti Maribor pa mu bodo danes izdali tudi slovenski potni list. Tavaresa že v četrtek v sklopu Evropske lige v prvem krogu drugega dela tekmovanja čaka tekma proti Rubinu iz Kazana na Ljudskem vrtu, na katerem bo prvič zaigral kot slovenski državljan.

"Zelo sem vesel, težko je opisati občutke. Zame je kot čudež, na ta trenutek sem čakal pet let in pol. Vse, kar sem si želel v Sloveniji, se je uresničilo, bog mi je pomagal. To je velik korak v mojem življenju, zdaj bo vse lažje. Veselje je popolno, tudi pri ženi in družini, saj smo se odločili, da bomo po koncu moje kariere živeli v Mariboru," je po pridobljenem državljanstvu povedal za spletno stran kluba in dodal: "Zadnje tri dni sem vadil branje prisege v slovenščini, prijatelj mi je posnel besedilo, da sem ga poslušal in prišel pripravljen. Bilo je nekaj treme, a sem dobro opravil. Še gospa na občini me je pohvalila, da sem lepo, pravilno prebral prisego. Prvi slovenski papirji so že v mojih rokah, čakam le še na potni list. Dobim ga v sredo in v četrtek že igram kot Slovenec."

Tavares je za Maribor doslej odigral 256 tekem in dosegel 108 golov.

Komentarjev 4
  • vico 17:24 18.september 2013.

    sam to je pa drek da takim...dajo drzavlanstvo.je pac bednik ni kej tko kt ti.

  • Pik-As 15:00 18.september 2013.

    Nekateri ljudje ne znajo spoštovat truda določenih oseb, ki pridejo iz drugih držav in se VSAJ trudijo po svojih močeh sprejeti slovensko kulturo in govor. On se je v parih letih vsaj tok potrudu da govori "slovensko" čeprav polomljeno, ampak ...prikaži več ne morš od njega pričakovat gladke slovenščine v tem času, se pa vsaj trudi. Maš a ljudi, ki tu živijo že praktično celo življenje pa nima niti najmanjšega interesa vsaj delno govorit sovensko. Traba je ločiti tiste, ki se trudjo od gamadi kot je eden od komentatorjev.

  • vico 14:08 18.september 2013.

    sramota za SLOVENCE da je ta bednik kao slo...po petih letih se vedno ne zna slovensk.da vas ni sram to objavlate.