Slovenija
43 ogledov

Branko Marinič ne bo več poslanec

slovenija 23.11.12, Branko Marinic, SDS, sodisce, sodba, foto: Anze Petkovsek Anže Petkovšek
Poslanec SDS je sporočil, da bo vrnil svoj poslanski mandat.

Branko Marinič je dejal, da gre za njegovo osebno odločitev. Njegov odstop je sicer že v torek v pogovoru za RTVS napovedal premier in predsednik stranke SDS Janez Janša. Marinič pravi, da se je za vrnitev mandata odločil, čeprav so mu vsi svetovali drugače. Odločitev pa je označil za eno najtežjih v svojem življenju.

Mandat bo zaključil 31. januarja, odpovedati se namerava vsem privilegijem in nadomestilom, ki mu pripadajo: "Moj odstop davkoplačevalcev namreč ne bo stal niti centa." Februarja se bo vrnil na prejšnje delovno mesto, v državnem zboru pa ga bo predvidoma nasledil predsednik podmladka SDS Andrej Čuš.

Obsodba ima politično ozadje

Marinič je največ razburjenja povzročil z goljufanjem na izpitu nemščine, ki naj bi ga namesto njega opravljal nekdo drug. Aprila lani ga je kranjsko sodišče zaradi tega spoznalo za krivega, dobil je pet mesecev pogojne kazni s preizkusno dobo enega leta. Novembra pa je višje sodišče potrdilo odločitev kranjskega.

Marinič je danes dejal, da odločitev sodišča sprejema, čeprav se z njo sicer ne strinja, zdi se mu krivična ter da jo "označuje jasno politično ozadje tranzicijske levice".

Komentarjev 26
  • gec 16:13 24.januar 2013.

    darko,a ste mu povedali kje ima kaslc,da pošto pobere preden gre?a ste darko???

  • privat 08:47 22.december 2012.

    tako se dela...če te ujamejo odstopiš...ne pa naš Janša..jaz pa nisem ,nemorem ,neznam..taje čist men podoben res

  • Scott 18:36 20.december 2012.

    Meršol-delavec udbe,Ambrožič,Simšić...oni pa ne bodo vrnili poslanskega mandata,ker so častilci rdeče peterokrake morilske zvezde.?Vsaj še pet s ponarejeno izobrazbo pa jih sedi v parlamentu,ampak komunisti pač lahko.Kako ima npr.fakultetno izobrazbo janković,če ne zna nobenega tujega jezika razen agresorskega,tudi SLOVENSKEGA ravno ...prikaži več ne obvlada in bi nujno moral opraviti obsežnejši tečaj.?