Šport > Košarka
27 ogledov

Slovenci pogrešali ''50 odstotkov ekipe''

košarka Slovenija Saša Despot
Na tekmi slovenske in kosovske košarkarske reprezentance se je močno poznala odsotnost bratov Dragić, na kar so po koncu srečanja opozorili selektor Igor Kokoškov ter reprezentanta Klemen Prepelič in Jaka Klobučar.

Brata Dragić sta gonilna sila slovenske reprezentance so po tekmi, na kateri nista zaigrala člana najuspešnejše košarkarske družine pri nas, v en glas zatrjevali glavni akterji slovenske zmage na Kosovu. Varovanci Igorja Kokoškova so imeli obilico delo z izbrano vrsto Kosova, ki je klonila šele v zadnji četrtini tekme.

''Vedeli smo, da bo težka tekma oziroma zahtevno gostovanje predvsem iz psihološkega vidika, saj ekipa Kosova doma pred polno dvorano igra z veliko čustvenega naboja. Bili smo malo nervozni, saj smo vedeli, da moramo igrati z veliko energije, hkrati pa disciplinirano. V prvem polčasu temu ni bilo tako, v tretji četrtini pa smo dvignili nivo igre in se zlasti z obrambo vrnili v igro. Obramba nam je omogočila tudi mirnejšo nadaljevanje in zmago, ki bi lahko bila tudi višja. Čestitam igralcem za prikazano energijo in osredotočenost ter predvsem, da so nadomestili odsotnost bratov Dragić, ki sta zagotovo velik del te ekipe. Čeprav slovenski ljubitelji košarke ne vedo veliko o Kosovu, je za nas to velika zmaga,'' je povedal Kokoškov.
O težavnosti naloge je spregovoril tudi Klemen Prepelič, ki je kot odločilno protiutež domači ekipi izpostavil Matica Rebca. ''Verjetno so mnogi pred TV ekrani mislili, da bo to najlažja zmaga v kvalifikacijah. A bili smo brez dveh najboljših igralcev, bratov Dragić, ki sta vsaj 50 odstotkov ali več te ekipe. Kosovo je daleč od slabe ekipe, ima eno najboljših štiric v Evropi, Doellmana, ki nam je dal 30 točk in ga nismo znali ustaviti. Edina slaba točka je kratka klop. In dokler je imelo energijo ter moč, je bila tekma izenačena. Nato je v igro prišel Matic Rebec, ki je njihove organizatorje igre napadel in jim preprečil organizacijo napadov. Gre za majhen detajl, a zelo pomemben na takih tekmah. Zadovoljni smo, da smo zabeležili novo zmago, da imamo 4-0 in da lahko sproščeno razmišljamo o naslednjem tekmecu,'' je dejal Prepelič.

Po besedah Jake Klobučaraja so se potrdila pričakovanja, da bo Kosovo na domačem igrišču povsem drugačna ekipa. "Tekma je bila taka, kot smo pričakovali. Kosovo je doma povsem druga ekipa. Igra veliko bolj agresivno, sproščeno v napadu in to je v prvem polčasu zelo dobro počelo. Hkrati smo mi v prvem delu zgrešili veliko 'zicerjev'. Na srečo smo v drugem polčasu vendarle prikazali igro, ki nas krasi v teh kvalifikacijah, se zanesljivo odlepili in na koncu tekmo prepričljivo dobili. Sigurno se nam je poznala odsotnost bratov Dragić, ki sta vlečna konja te ekipe. A v ospredje smo stopili tisti, ki prej nismo bili v tej vlogi in mislim, da smo nalogo dobro opravili,'' je rezultat pospremil slovenski košarkar.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.