Šport > Nogomet
40 ogledov

Brata Mamić v Sloveniji, doma ju čaka policija

Mamić Dinamo Zagreb Evropska liga po porazu s Černomorcem Davor Puklavec/Pixsell
Hrvaški kriminalisti so v četrtek zjutraj opravili hišno preiskavo pri direktorju Dinama Zdravku Mamiću in njegovemu bratu Zoranu Mamiću.

Hrvaška policija je zaradi suma utaje davkov začela preiskavo proti prvemu možu zagrebškega Dinama Zdravku Mamiću in trenerju hrvaškega prvaka Zoranu Mamiću. Poleg zloglasnih bratov Mamić sta predmet preiskave tudi izvršni predsednik Hrvaške nogometne zveze in nekdanji dolgoleni direktor Dinama Damir Vrbanović in neimenovani uslužbenec davčne uprave.

Zoran Mamić Dinamo Zagreb PSV Eindhoven | Avtor: Reuters Reuters
Brata Mamić se z zagrebško ekipo trenutno mudita v Sloveniji, kjer potekajo priprave na prihajajočo sezono. Po vrnitvi naj bi jima grozila aretacija, poroča informativni televizijski program N1.

Dirkektor hrvaškega kluba je v pogovoru z novinarji potrdil, da je v stiku z odvetnico Jadranko Sloković, ki mu je zagtovila, da se mu ni potrebno vračati v Zagreb. ''Za zdaj ostajam tukaj in nadaljujem z delom, ki je povezano z Dinamom,'' je povedal.

Preiskavo je sprožil Urad za preprečevanje korupcije in organiziranega kriminala (Uskok), po nekaterih navedbah pa naj bi direktiva prišla s hrvaškega finančnega ministrstva.

Na obtožbe so se odzvali tudi iz tabora hrvaškega prvaka, kjer so izrazili začudenje nad časovnim okvirom, izbiro in načinom vodenja postopka. ''Seveda bomo tako klub kot posamezniki sodelovali z vsemi institucijami in organizacijami,'' so sporočili iz Zagreba in dodali, da je vse skupaj le konstrukt.

''Nadaljevali bomo z vsemi športnimi aktivnostmi, naše navijače pa pozivamo, naj ostanejo mirni in nam z zagotavljanjem miru pomagajo, da uresničimo sanje vseh nas - realizacija velikih evropskih rezultatov.''

Komentarjev 1
  • dragec 15:29 02.julij 2015.

    Mamići, HDZ,zna se