Slovenija
209 ogledov

Brataniča bi odžagali z RRA

Martin Bratanič Nada Černič Cvetonovski
Pobuda svetniške skupine SD: Martina Brataniča naj se razreši z mesta direktorja Regionalne razvojne agencije Posavje.

“Pobude ne morem komentirati, ker je uradno ne poznam, upam pa, da se svetnik zaveda, kaj je rekel,” se je za Žurnal24 včeraj šokiran odzval Martin Bratanič, direktor Regionalne razvojne agencije (RRA) Posavje. Na seji občinskega sveta v Krškem je Rajmund Veber v imenu svetniške skupine SD predlagal njegovo razrešitev z mesta direktorja RRA. Veber za pojasnila ni bil dosegljiv.

“Predloga za zamenjavo Brataniča še nisem dobil in tudi ne vem, na kaj se opira, zato tega ne morem komentirati,” je povedal predsednik upravnega odbora (UO) RRA Srečko Ocvirk. V ponedeljek dopoldne so na seji UO obravnavali poročilo o delovanju RRA v lanskem letu in o programu za tekoče leto. “Uskladili smo mnenja in poročila ter program potrdili,” je povedal Ocvirk. Istega dne popoldne je na občinskem svetu Veber predlagal zamenjavo direktorja.

“Politične igre”

Mojmir Pustoslemšek, župan Občine Kostanjevica na Krki, o pobudi ni bil seznanjen, meni pa, da gre za “politične zadeve, medtem ko je RRA strokovna institucija in mora delovati na podlagi sprejetih sklepov”. Brežiški župan Ivan Molan pa je dejal, da je seja pokazala, da “RRA dela dobro, zato to ne more biti razlog za razrešitev. Lastnik je tisti, ki upravlja podjetje, ne pa Posavje ali Občina Krško.”

Komentarjev 1
  • dragec 08:49 27.marec 2013.

    Martin Bratanič, direktor Regionalne razvojne agencije (SdS) Posavje. Na seji občinskega sveta v Krškem je Rajmund Veber (SD brat od janka vebera)