Avto
29 ogledov

Bratož zapušča Revoz!

Aleš Bratož Revoz Gregor Prebil
Eden izmed najpomembnejših mož v slovenski avtomobilistični industriji Aleš Bratož sestopa z mesta vodje Revoza.

Kot so pojasnili v Revozu, bo Alešu Bratožu s 1. oktobrom prenehala funkcija predsednika uprave Revoza, saj bo prevzel mesto generalnega direktorja industrijske podružnice Oyak-Renault v Turčiji. V Revozu ga bo nasledil Patrice Haettel, trenutno direktor mehanske tovarne Valladolid Motores v Španiji. 

Bratož je bil predsednik uprave Revoza od junija 2008. Od tedaj je v Revozu izpeljal projekt Wind in prvič presegel mejo 200 tisoč izdelanih vozil v enem letu. Tovarna je pod njegovo upravo izdelala več kot 3,5 milijona renaultov, zagnana je bila proizvodnja druge faze twinga, Revoz pa je postal ena izmed najučinkovitejših tovarn Zveze Renault-Nissan. Trenutno se v Novem mestu pospešeno pripravljajo na projekt Edison, vreden več kot 400 milijonov evrov, ko bodo v Revozu izdelovali prihodnjo generacijo twinga in smart fortwoja.

Bratož je bil tudi predsednik nadzornega odbora GZS, član upravnega obora Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine, član sveta Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani in član društva Manager, s svojimi bogatimi izkušnjami in pogledi pa je sodeloval tudi v številnih delovnih skupinah, ki sta jih na področju gospodarstva oblikovala predsednik države in slovenska vlada. 

Odslej pa bo vodil industrijsko podružnico Oyak-Renault, ki na zelo velikem turškem tržišču s 77 milijoni prebivalcev združuje dve tovarni s skupno 6.300 zaposlenimi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.