Šport
90 ogledov

Bratska ljubezen krojila razplet tekme

jonathan brownlee, alistair brownlee EPA
V Cozumelu se je na zelo dramatičen način končala triatlonska serija za svetovno prvenstvo.

Za končno zmago sta se borila Španec Mario Mola in olimpijski podprvak iz Ria Britanec Jonathan Brownlee. Slednji je slabih 500 metrov od cilja skorajda že padel od izčrpanosti, njegov brat Alistair pa je predal zmago, objel Jonathana in ga zvlekel do cilja.

Jonathan Brownlee je na sklepni tekmi zaradi velike izčrpanosti še komaj dvigoval noge in se držal pokonci, po enem od zavojev, za katerim je bila okrepčilna postaja, se je že ustavil, možak ga je podprl, da ni padel in zdelo se je, da ne bo videl cilja.

Nekaj metrov za njim sta se za drugo mesto borila olimpijski prvak Alistair Brownlee in Južnoafričan Henri Schoeman, ki je v Riu osvojil bron.

Alistair je hitro videl mlajšega brata v težavah in mu priskočil na pomoč, Schoeman pa se veliko ni oziral na dogajanje in je odtekel proti cilju. Alistair je Jonathana objel in ga zvlekel do cilja, tik pred ciljno črto pa ga potisnil čeznjo in mu na ta način pomagal do nekaj dragocenih točk.

A mu te na koncu niso pomagale veliko, saj je Mola osvojil peto mesto na tekmi, v skupnem seštevku pa zmagal za vsega štiri točke.

Alistair je pomoč bratu označil za naravno človeško reakcijo in zatrdil, da bi enako storil za vsakega. Kljub vsemu pa je Jonathana le malo dregnil.

"Želel sem si, da bi imel nori idiot pravi ritem in prišel v cilj prvi. Lahko bi tekel čisto počasi zadnja dva kilometra in bi vseeno zmagal. Moraš tekmovati z razmerami. Jaz sem se počutil udobno," je komentiral Alistair.

alistair brownlee | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.