Slovenija
53 ogledov

Bratu Janše ne bo treba rušiti

Janez Janša Saša Despot
Vlada bo pogledala čez prste nekaterim črnograditeljem. Pripravljajo zakon, ki bo omogočil legalizacijo objektov, zgrajenih pred letom 1991 in na podlagi lokacijskega dokumenta 2003.

Nov predlog zakona je pisan na kožo bratu premierja Janeza Janše, Rajku Janši. Medtem ko direktorju ljubljanskih lekarn Marku Jakliču in sinu ljubljanskega župana Zorana Jankovića, Juretu Jankoviću ne bodo popuščali.

Črna gradnja po 17 letih še stoji

Hiša Rajka Janše je bila že pred 17 leti označena za črno gradnjo, a po vseh teh letih še vedno stoji, je poročala 24ur. Še več. Inšpektorji so tako priključke kot hišno številko prepovedali že leta 1995, a se do zdaj ni zgodilo nič.

Rajko Janša v vseh teh letih niti ni poskušal dobiti gradbenega dovoljenja. "V tem času vloge za izdajo gradbenega dovoljenja ni bilo," je potrdila Nevenka Gorenc, načelnica Upravne enote Grosuplje.

Kot vse kaže pa mu to niti ne bo treba storiti. Minister za infrastrukturo Zvonko Černač pripravlja zakon, ki bo Rajku Janši omogočil, da svojo črno gradnjo uzakoni. "Bomo s spremembo zakonodaje uredili tiste posege v prostor, ki niso moteči, ki nimajo motenj s sosedi, ki so okoljsko sprejemljivi," pravi Černač.

Jankoviću in Jakliču ne bodo popuščali

Vendar pa je vsi črnograditelji ne bodo odnesli tako zlahka. Jure Janković, ki je na črno zgradil bazen, in Marko Jaklič, ki ima črno gradnjo nad Polhovim Gradcem, bosta morala svoje objekte porušiti.

Komentarjev 21
  • Ivan Pagon 14:55 24.julij 2012.

    kdaj je pa Janša naredil kaj pametnega saj bi to čudno da bi bratu podrl bajto samo to lahko dela on ker drugače nič ne zna samo za svoje je za navadne pa da pobere in spravi k sebi

  • ghz891 19:32 09.junij 2012.

    Lahko bi si snovalec črne gradnje izbral legalizacijo gradnje (za zajetno vsoto) rušenje na lastne stroške ali pa bi lastništvo gradnje in zemlje direktno pod gradnjo zapadlo v državno last oz bi se prodalo na dražbi. Duh, problem solved.

  • ghz891 19:29 09.junij 2012.

    Stalinizem so imeli le v Sovjetski Zvezi za časa rdečega fašista Stalina... Malo bolj bo treba natančne definicije prebrat ali pa zmanjšati uporabo nepotrebnih posplošitev. Stalinizem je bil povezan s Slovenskim prostorom prek Jugoslovanskega zavezništva s Sovjeti, če bi Jugoslavija ...prikaži več postala satelitska država Sovjetske Zveze potem bi mogoče imeli Stalinizem... Ni vse vedno kokošje jajce lahko je tudi prepeličje ali pa nojevo ali pa petelinje :P pa razlika vendarle obstaja.