Magazin > VIP
58 ogledov

Bratuškova "glavna kuharica"

Slovenija 21.10.2013 Alenka Bratusek, z vprasanji poslank in poslancev predsedni Saša Despot
Bratuškova je bila "glavna kuharica“ sektorja za proračun.

Alenka Bratušek je morala kot kandidatka za evropsko komisarko izpolniti obrazec o predstavitvi dosedanjega dela, ki ga je Evropska komisija objavila na spletu.

Bratuškova, ki se je angleščine po polomu na CNN menda učila s pomočjo hipnoze, je med učno uro o izrazih za vodstvene položaje očitno malce pregloboko"zakinkala“.

alenka | Avtor: ec.europa.eu ec.europa.eu


V obrazcu je namreč zapisala, da je bila "chef of Budget Department“, kar bi pomenilo, da je bila glavna kuharica sektorja za proračun. Bratuškova je verjetno iskala besedo "chief“ (vodja), čeprav bi bil še boljši izraz za ta položaj "head of Budget Department“. Tudi besedica "before" je napačno zapisana.

Do naslednje napake je prišlo že v naslednji vrstici, kjer je namesto "parliament“ zapisala parlament.

Nerodno pa se je izrazila tudi pri opisovanju premoženja. Nezazidljivi parceli se po angleško reče non-constructible land.

alenka | Avtor: ec.europa.eu ec.europa.eu

Komentarjev 10
  • dusan72 04:14 01.oktober 2014.

    OK, res,, da govorimo o premijerki, ampak s tako "inglish" sem se do zdaj praktično na netu vse zmenil, Pa če so bili to Kitajci, Rusi, kdorkoli... Bolj je vprašljivo ali je položaj, ki ji je namenjen obvlada, pa še ...prikaži več par hudih kandidatov je, ki so bili očitno politično postavljeni in nimajo pojma o svojemu resorju (zakaj me to spominja na Slo?) Končana trgovska, do zdaj je prodajal že volno in piščance.... trenutno pa prodaja TV-je in "strokovno" klobasa o stvareh, ki jih je prebral na netu, nima pa pojma kaj je tista ploščata stvar z zvokom in sliko pred njim :) 8/10 je takih. Kar preverite po štacunah.

  • patron 16:12 30.september 2014.

    v bruslu...poravek

  • patron 16:11 30.september 2014.

    tut v ruslu rabjo kuharco v menzi....res je krava zarukana !!!!