Slovenija
20 ogledov

"Bratuškova le prevleka za naš gnijoči sistem"

vstaja Saša Despot
S padcem Janševe vlade se je pravi boj šele začel, pravijo pri Delavsko-punkerski univeri in pozivajo k udeležbi na četrti vseslovenski vstaji.

"Zahtevamo odstop desnih in levih. V parlamentu in v vladi, v koaliciji in v opoziciji. Zahtevamo, da odidejo vsi, ki so izstopili iz koalicije naroda!" so zapisali na Facebook strani 4. Vseslovenske ljudske vstaje, ki se bo v soboto  ob 14.50 začela na Prešernovem trgu v Ljubljani. Udeležbo je potrdilo že skoraj da 5.000 ljudi, na strani pa so objavili tudi pomladno deklaracijo. 


Pri Delavsko-punkerski univerzi so zapisali, da je padec vlade Janeza Janše le prva bitka: "V tem času, ko smo premagali prvega, a tudi najmanj pomembnega sovraga, ne smemo odnehati oziroma se ustaviti, da bi zadihali. Nasprotno, še siloviteje in v večjem številu moramo pritisniti na sistem, ki nujno reproducira revščino, množično brezposelnost, ekonomske krize, izkoriščanje in bedo vsakdanjega življenja."

Za Janšo so zapisali, da je "s svojimi neizprosnimi, ekskluzivnimi in odkrito brutalnimi politikami, še toliko bolj pa s svojo infantilno in vulgarno retoriko, dobesedno izzival množični revolt".  Za Bratuškovo pa menijo, da "ima v nepojasnljivih momentih halucinacije samo sebe za levičarko in misli, da lahko s svojim političnim delovanjem pripomore k stabiliziranju mnogoterih kriznih okoliščinah, v katere smo potopljeni, je le nova prevleka v katero je odet naš gnijoči in toksični sistem".

Komentarjev 7
  • privat 10:08 09.marec 2013.

    gremo vsi na te demostracije in počistimo nesnago s česte!!

  • Fertel 18:32 07.marec 2013.

    Sarkazem nekaterih je neprimeren. Gre za našo državo, ki so nam jo lopovi v 20 letih uničili. Zato morajo zginiti vsi, ki so bili kdaj v parlamentu zadnjih 20 let, prej se Slovenija ne bo pobrala. Seveda v zapor z njimi.

  • mph 18:31 07.marec 2013.

    Je odstopil. Tvoj Janezek pa še ne.