Magazin > Film & Glasba & TV
75 ogledov

Bratuškova ni intervenirala na Planet TV

Janez Janša Saša Despot
Planet TV. Je predsednica vlade Alenka Bratušek kriva za umik dokumentarca o Janezu Janši?

"Ne predsednica vlade ne zaposleni v Kabinetu predsednika vlade se o omenjeni oddaji ali o njenem umiku s programa niso pogovarjali s predstavniki družbe Antenna group. Teme pogovorov so bile možnosti nadaljnjega investiranja v Republiki Sloveniji," so nam na vprašanje, ali je Alenka Bratušek na srečanju s predstavniki grške družbe, v lasti katere je Planet TV, izrazila željo, da s sporeda umaknejo dokumentarec Maske demokracije, odgovorili iz premierkinega kabineta.

To so namignili v Združenju novinarjev in publicistov (ZNP): "To se je zgodilo potem, ko se je predstavnik večinskega lastnika te medijske hiše, tj. grške korporacije Antenna Group, sestal s predsednico vlade Alenko Bratušek, po poročanju nekaterih medijev pa naj bi umik omenjene oddaje zahteval direktor te korporacije za jugovzhodno Evropo. Na ta način lahko upravičeno sklepamo, da se je prepoved predvajanje Maske demokracije oddaje zgodila na podlagi pritiska s strani slovenske vlade. Oddaja namreč na kritičen način prikazuje slovensko tranzicijo ter vlogo trenutnih oblasti v njej. Nadaljuje se torej nesprejemljiva praksa poskusov utišanja kritičnih glasov v slovenskem medijskem prostoru povsod tam, kjer ima vladajoča politika na voljo bodisi neposredne bodisi posredne vzvode za izvajanje cenzure." 

Kot je Žurnal prvi poročal, bi morali dokumentarec predvajati že 18. marca, dan pred obravnavo na ljubljanskem višjem sodišču, kjer so obravnavali pritožbo nekdanjega predsednika vlade, ki je bil junija pred okrajnim sodiščem obsojen na dveletno zaporno kazen zaradi koruptivnosti pri nakupu vojaških oklepnikov Patria leta 2006.

Planet TV je dokumentarec pretekli teden javno napovedal, v nedeljo pa tik pred zdajci umaknili s sporeda.

Komentarjev 11
  • dragec 11:53 06.april 2014.

    Lahko mu planet tv da na CD in naj ga do mile volje gleda dve leti na dobu

  • Pivni 22:41 05.april 2014.

    ta dokumentarec bi morali videti zaslepljenci kot timislim da bi se v zemljo pogreznili ko bi spoznali svoje zablode

  • Pivni 22:39 05.april 2014.

    preberi kaj si sklamfal skupajnormalnemu bi bilo nerodno