Slovenija
22 ogledov

Bratuškova ponuja Triglav

Alenka Bratušek Reuters
Premierka Alenka Bratušek: "Včasih je težko videti čez goro problemov. Ko je treba premikati gore, ponudimo Triglav."

Premierka Alenka Bratušek je na slovesnosti ob dnevu reformacije dejala, da ima Slovenija rešitve in prihodnost, "če bomo znali na davčne dileme, bančne teste in volilno zakonodajo odgovarjati hkrati s poletom pesnika in z disciplino protestanta".

"Včasih je težko videti čez goro problemov. Ko je treba premikati gore, ponudimo Triglav.  Ne zato, da nam ga odpeljejo; ne zato, da nam ga pozidajo; ne zato, da ga privatizirajo - ampak zato, da rešuje človeška življenja, da odpira možnost prihodnosti, možnost kruha in svobode, možnost ptice," je dodala.


Bratuškova je povezala čas protestantizma s sedanjim položajem v Sloveniji z besedami: "Novodobni lutri trkajo na vrata novodobnih oblastnikov vsak dan, seznam je upravičeno vse daljši. A skozi vse točke protestnikov se vleče ena sama rdeča nit: držite se pravil, delujte v skladu s tem, kar pridigate!"

Protest je temeljna pravica

Ob tem je dodala, da le dokler zna država svoje zakone pisati in sprejemati pravično, z mislijo na vse in na vsakega posameznika, ima pravico na njih tudi vztrajati. "Ko pa ljudje začutijo, da se sami ne držimo lastnih pridig - takrat se na vratih upravičeno pojavi vstajniški list s seznamom zahtev," je dejala predsednica vlade.

"Vedno, kadar znate dovolj dobro prisluhniti lastnemu ljudstvu, boste videli, da je protest nujna sestavina; da je pravica temeljna vrednota - in da je svoboda nad vsem," je menila Bratuškova.
Meni, da ima Slovenija rešitve in prihodnost, če bomo znali izzive in težave odgovarjati hkrati s poletom pesnika in z disciplino protestanta. "Če pa bomo le neizprosno branili vsak svojo zemljo, odrivali begunce nazaj v morje, služili potico na račun kruha drugih ljudi in se bali govoriti resnico - tedaj nam nobena reforma ne bo pomagala," je dodala.

Komentarjev 4
  • privat 07:40 01.november 2013.

    a nismo mi kupili triglav z našimi devidendami???na kar smo izgubili vse ,danes pa predstavlja triglav neki dobiček?? Kje je moj denar?

  • Polly ß 09:07 31.oktober 2013.

    Lahko je prodajati tisto, ko ni tvoje.Bratuškova naj svojo hišo prodaja za vsako ceno! Zoprna sto na uro- NESIMPATIČNA!

  • kapibara 22:40 30.oktober 2013.

    Mislim, da bi z licitacijo njenih, zdaj že kultnih kiklc in salonarčkov iztržila več, kot pa za Triglav..