Šport
19 ogledov

Braveheart Moyes užival ob zmagi nad Barco

David Moyes EPA
Po neslavni epizodi na klopi Manchester Uniteda se škotski trener David Moyes precej udobneje počuti na klopi Real Sociedada, ki je sinoči na kolena spravil slovito Barcelono (1:0).

Čeprav klub z Anoete v tej sezoni ne blesti, pa si je David Moyes že pridobil vzdevek "Braveheart". Real Sociedad je v letošnji prvenstveni sezoni na domačem stadionu že ugnalo oba madridska velikana, Real in Atletico, pod Škotovim vodstvom pa zdaj tudi Barcelono. 

"Seveda bi se bilo lepo boriti za vrh lestvice z Realom in Barcelono, pa tudi z Atleticom in Sevillo, a bi za to potrebovali še kar nekaj okrepitev. Imamo dobro moštvo, a za mesta v vrhu lestvice potrebujemo še veliko izkušenj. Upam, da se bomo na lestvici povzpeli že v naslednjih mesecih," je kljub odmevni zmagi realen Moyes, ki je svoje moštvo odlično pripravil na dvoboj z Barcelono.

"Že kot trener Manchestra sem pogosto spremljal igre Barcelone in se soočal z vprašanjem, kako zaustaviti njihovo prepoznavno igro. Hitro smo dosegli zadetek, nato pa nas je čakalo še veliko dela, ki smo ga odlično opravili. Obramba je funkcionirala in Barcelona ni imela veliko priložnosti za zadetek," je še dejal Škot. 

Užival v velikem večeru

Real Sociedad se je s tremi točkami povzpel na trinajsto mesto La Lige, strateg Moyes pa se je ob sinočnjem uspehu spomnil zmag proti angleškim velikanom, ki se jih je veselil na klopi Evertona: "Takrat smo se uspešno kosali z Arsenalom, Liverpoolom in ostalimi močnimi klubi. Tokrat sem se veselil zmage proti Barceloni, ki je bila zaslužena, saj smo si priigrali nekaj priložnosti. Užival sem v tem večeru."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.