Svet
127 ogledov

Brazilskemu ribiču je harpuna prebila lobanjo

harpuna Military Fire Brigade of Minas Gerais
Brazilski ribič je imel velikansko srečo, da je preživel, potem, ko mu je harpuna prebila lobanjo.

27-letni moški, po navedbah lokalnih medijev gre za Huga Pereira da Silvo, je bil s prijatelji na ribolovu na reki ob jezeru Rio Paranaiba, ko ga je v glavo zadela pol metrska harpuna, piše brazilski časnik Diaro de Pernambuco.

"Žal ribiči niso bili previdni in niso upoštevali razdalje eden med drugim," je povedal predstavnik lokalnih gasilcev, ki je ponesrečenega ribiča pomagal reševati. Dodal je še, da je voda v reki zelo motna, še posebej zdaj, ko je sezona deževja.

harpuna | Avtor: Military Fire Brigade of Minas Gerais Military Fire Brigade of Minas Gerais

Kovinsko harpuno, ki je za milimeter zgrešila vitalne dele glave, in zaradi katere bi lahko ribič umrl, so zdravniki odstranili, pacienta pa že odpustili iz bolnišnice.

Gasilci so še povedali, da sprva sploh niso vedeli, kdo je harpuno sprožil. Dogodek preiskujejo tudi policisti, saj je od novembra do februarja lov s harpunami prepovedan.

"Ne vemo še, ali je ribičev prijatelj streljal na ribo, ali se je harpuna sprožila sama. V vsakem primeru je imel velikansko srečo, saj ga je zadela v mehek predel ust in ni zadela nobene kosti ali kakšnega drugega vitalnega predela glave," so še povedali gasilci.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2