Šport
23 ogledov

Brazilce lahko reši le zmaga

brazilija neymar EPA
Portugalci in Nigerijci so prvi četrtfinalisti nogometnega turnirja na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru. V drugem krogu so zmagali tudi Argentina, Danska in Mehika. Brazilci so remizirali z Irakom (0:0).

V skupini A, v kateri so imele vse štiri ekipe pred 2. krogom po točko, so se gostitelji OI Brazilci brez zadetkov razšli z Irakom, ki je sedaj celo drugi v skupini, Danska pa je z 1:0 ugnala Južnoafriško republiko.

Brazilijo z zvezdnikom Neymarjem v četrtfinale vodi le sredina zmaga nad vodilno v skupini Dansko. Navijači so zato po tekmi svojo reprezentanco, od katere so pričakovali gladek pohod do prvega olimpijskega zlata za najuspešnejšo udeleženko svetovnih prvenstev, pospremili z glasnim negodovanjem in žvižgi. Lahko se ponovi neuspešen nastop Brazilije z domačega SP pred dvema letoma.

Mehiška moška nogometna reprezentanca, ki brani naslov iz Londona 2012, je v 2. krogu prišla do prve zmage. Tokrat je v skupini C gladko s 5:1 odpravila Fidži, pri čemer je Erick Gutierrez, 20-letni vezist Pachuce, dosegel kar štiri zadetke.

Na drugi tekmi te skupine sta se Nemčija in Južna Koreja razšli z neodločenim izidom 3:3. Korejce je v vodstvo s 3:2 popeljal Suk Hyunjun v 87. minuti, izenačil pa je Serge Gnarby v tretji minuti sodniškega dodatka. V skupini B v Manausu je Nigerija z golom Sadiqa Umarja z 1:0 premagala Švedsko, Japonska in sedaj drugouvrščena Kolumbija pa sta igrali neodločeno 2:2.

Portugalci še neporaženi

V skupini D je Portugalska z 2:1 z zadetkoma Tobiasa Figuereida in Paciencie premagala Honduras. Na drugi tekmi so Argentinci premagali Alžirijo z 2:1. Angel Correa in Jonathan Calleri sta bila strelca za Argentino, Sofiane Bendebka pa za Alžirijo. Vsi trije zadetki so padli v drugem polčasu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.