Šport
16 ogledov

Brazilci do prestižne zmage

Danilo EPA
Na prijateljskem obračunu v Londonu je Brazilija, ki je pred dnevi v Parizu ugnala Francijo, premagala Čile (1:0) z zadetkom Roberta Firmina.

Čilenci so skozi večino prvega polčasa imeli žogo več v nogah, navijači na stadionu Arsenala pa so prvih nekaj dotikov Alexisa Sáncheza pozdravili z glasnimi vzkliki. V fizično precej intenzivnem obračunu smo prvo resnejšo priložnost videli šele v 37. minuti, ko je Marcelo na drugi vratnici našel Douglasa Costo, slednji je dobro sprejel žogo, toda nameril mimo bližnje vratnice gola Claudia Brava.

Čile je tudi na začetku drugega polčasa imel rahlo terensko premoč. V 57. minuti je La Roja zahtevala enajstmetrovko, ko je po kombinaciji Artura Vidala in Mauricia Isle slednjega ustavil Marcelo. Osem minut kasneje je Sánchez prosti strel poslal čez vrata.

Varovanci Dunge, ki so večino tekme prežali na protinapade, so povedli v 71. minuti. Danilo je našel vtekajočega Roberta Firmina, slednji je obšel vratarja in zadel prazno mrežo. Firmino, ki je blestel že proti Franciji pred nekaj dnevi v Parizu, je v 79. minuti z roba kazenskega prostora meril še enkrat, tokrat malce mimo vrat.

Čile je poskusil še v 85. minuti prek prostega strela Corneja, ki mu je bil Jefferson kos. Tik pred koncem je igro za kratko prekinil navijač, ki je pritekel na igrišče, v zaključku pa so Brazilci, Dunga je v drugem polčasu opravil številne menjave, mirno zadržali prednost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.