Šport
41 ogledov

Brazilci še tretjič premagali Slovence

Andrea Giani odbojka ep v bolgariji slovenija CEV
Slovenski odbojkarji so v odigrali še tretjo pripravljalno tekmo proti Braziliji, tokrat za zaprtimi vrati. Tudi tokrat so s 3:1 (19, 22, 26, -21) zmagali gostitelji, a so izbranci selektorja Andree Gianija aktualnim olimpijskim prvakom nudili dober odpor.

Slovenskim odbojkarjem, ki so se iz Montes Clarosa preselili v bližino Ria de Janeira, v Saquaremo, kjer imajo brazilski odbojkarji svoj pripravljalni center, igra na začetku tekme ni stekla, saj so si domači hitro priigrali prednost z 8:2 in tudi s 16:8. V nadaljevanju so slovenski odbojkarji zaigrali bolje in Brazilcem niso dovolili, da bi prednost še povečali, a je tudi niso izničili.

V drugem nizu so Slovenci, pri katerih se je v začetno postavo po lažji poškodbi vrnil podajalec Dejan Vinčić, bolje sprejemali. V tem elementu se je še posebej izkazal Klemen Hribar, ki je dobil priložnost na mestu prostega igralca. Naši so bili uspešnejši tudi v napadu, v katerem je bil tokrat najbolj prodoren Tine Urnaut. Ob prvem tehničnem odmoru so slovenski odbojkarji vodili z 8:3, ob drugem pa le še za točko, nato pa sta Ricardo Lucarelli in Evander z dobro igro v napadu domači ekipi, ki je bila boljša tudi na servisu, Brazilcem prinesla zmago tudi v drugem nizu.

Še bolj izenačen je bil tretji niz, v katerem so sicer ves čas rahlo pobudo imeli brazilski odbojkarji, ki so ob prekinitvah vodili z 8:5 in 16:12, a so jih naši fantje vztrajno lovili in na 21. točki prišli tudi do izenačenja. V tem delu tekme sta, ob Urnautu, dobro napadala tudi Mitja Gasparini in Žiga Štern, niz pa se je nato prelevil v napeto končnico, ki so jo z 28:26 dobili gostitelji.

V četrtem nizu je Giani v igro poslal mlajše odbojkarje. Tonček Štern je dosegel kar sedem točk v napadu, priložnost sta dobila oba srednja blokerja Sašo Štalekar in Diko Purić, ob Žigi Šternu je na sprejemu zaigral še Jan Klobučar in v napadu dosegel šest točk, za organizacijo igre pa je bil zadolžen Gregor Ropret. Tudi brazilski selektor Bernardo Rezende se je odločil za nekaj menjav, a so na strani Brazilije zaigrali igralci, ki so se izkazali že na prvih tekmah, Lucas Loh, Evandro, Souza in Sidao. Mladi slovenski odbojkarji se Brazilcev niso ustrašili, takoj so prevzeli pobudo, povedli z 8:6 in 16:13, do končnice pa prednost celo še povečali, in sicer na šest točk, na 21:16. Niz so dobili s 25:21.

"Današnja tekma je bila za našo ekipo še en dober test. Odigrali smo štiri nize, ki so bili zelo zanimivi, predvsem z vidika samega ritma igre. V prvem nizu smo imeli na začetku nekaj težav, predvsem v prvih desetih točkah, potem smo se le zbrali. V drugem nizu smo bili nekoliko premalo natančni v obrambi, bilo je tudi nekaj akcij, v katerih se nismo dobro odzvali. V četrtem nizu so v igro vstopili tudi igralci, ki doslej še niso dobili priložnosti. Zadovoljen sem s tem, kar so prikazali, še posebej, ker je bila za njih to prva takšna izkušnja in ker so se prvič pomerili s tako kakovostno ekipo, kot je Brazilija. Veseli me, da so ujeli pravi ritem igre, da se niso ustrašili in da so prikazali dobro odbojko. Res sem precej zadovoljen," je tretjo pripravljalno tekmo ocenil Giani.

Pred slovenskimi in brazilskimi odbojkarji je še eno pripravljalno srečanje, ki bo na sporedu danes.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.