Šport
25 ogledov

Brazilci utišali kritike, rekord Neymarja

barzilija rio de janeiro neymar EPA
V finalu olimpijskega nogometnega turnirja se bosta pomerili Brazilija in Nemčija.

Brazilska nogometna reprezentanca je v polfinalu premagla Honduras (6:0) in tako utišala kritike navijačev, ki niso bili zadovoljni s predstavami v skupinskem delu.

Gostiteljica olimpijskih iger se bo za zlato odličje pomerila z izbrano vrsto Nemčije, ki je v polfinalu izločila Nigerijo (2:0).

Nemčija se je zanesljivo prebila do odločilne tekme. Za finale zadel Lukas Klostermann že v deveti minuti, nemško zmago in finale pa je ob koncu tekme z Nigerijo v 89. minuti potrdil še Nils Petersen.

barzilija rio de janeiro neymar | Avtor: EPA EPA
Domačini se brez težav odpravili Honduras, prvo ime turnirja v Riu Neymar pa je dosegel gol že po 15 sekundah, kar je najhitrejši zadetek v zgodovini OI.

Na koncu je bilo na semaforju kar 6:0. Na 2:0 je povišal Gabriel Jesus, ki je prvič zadel v 26. minuti, drugič pa v 35. V 51. minuti je četrti brazilski gol dosegel Marquinhos, Luan petega v 79. minuti, Neymar pa svojega drugega v sodniškem dodatku drugega polčasa z enajstih metrov.

Brazilija še nima zlate olimpijske kolajne, do Ria de Janeira so bili trikrat srebrni in enkrat bronasti. Nemčija, ki na OI sodeluje prvič po 28 letih, je dosegla največji uspeh na OI, odkar ima enotno reprezentanco.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.