Šport > Nogomet
16 ogledov

''Brazilija je zavrnila Guardiolo''

pep guardiola EPA
Branilec Barcelone Dani Alves je razkril, da je želel Pep Guardiola prevzeti vodenje brazilske reprezentance, a je domača zveza njegovo prošnjo zavrnila.

Brazilski reprezentant si je v intervjuju za televizijsko oddajo Bola de Vez privoščil tirado na račun heiarhično urejene domače nogometne zveze, ki je zapravila priložnost, da bi delala z ''najboljšim trenerjem na svetu''.

dani alves | Avtor: EPA EPA
Guardiolo se je pozimi leta 2012 glasno povezovalo s prestopom k brazilski izbrani vrsti, vendar je krovna nogometna organizacija odločila, da bo na selektorski stolček posadila Luiza Felipeja Scolarija.

''Pred svetovnim prvenstvom je Pep želel prevzeti Brazilijo, vendar niso bili navdušeni. Povedal mi je, da bi nas rad spremenil v najboljšo ekipo na svetu in da ima pripravljeno strategijo, vendar ga niso hoteli. Trdili so, da ne vedo, ali ga bodo Brazilci sprejeli. Če ne sprejmeš najboljšega na svetu, ki nam lahko pomaga, da postanemo boljši, potem ti ni mar za reprezentanco,'' je povedal Alves.

Guardiola se je po odhodu iz Barcelone privoščil eno leto počitka, nato pa se je preselil v München, kjer je z domačim Bayernom osvojil dve zaporedni Bundesligi, domači pokal, Uefin superpokal in klubsko svetovno prvenstvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.